• Fidelio Woudenberg

Kakofonie van geluid op open avond Fidelio

WOUDENBERG Het was woensdagavond een drukte van belang bij harmoniegezelschap Fidelio. Daar werd de jaarlijkse open avond gehouden. Op deze avond konden de kinderen en hun ouders alle instrumenten uitproberen die er bij Fidelio zijn. Daar werd veel gebruik van gemaakt waardoor het af en toe een kakofonie van geluid was.

Omdat het volgen van muziekles niet alleen geschikt is voor kinderen, werden de ouders ook uitgedaagd om een poging te wagen. Dit leidde af en toe tot verbazende reacties; met wat kleine aanwijzingen kwam er uit een instrument al een mooi geluid. Verder was er informatie over de vereniging en de mogelijkheden voor het volgen van twee gratis proeflessen.

In september 2016 begint er weer een nieuw muziekseizoen bij Harmoniegezelschap Fidelio. Mensen die interesse hebben in het volgen van muzieklessen op een blaas- of slagwerkinstrument, kunnen contact opnemen met Fidelio via info@FidelioWoudenberg.nl. Deze lessen zijn voor kinderen vanaf 7 jaar, maar ouderen zijn ook van harte welkom.

Daarnaast gaat ook de cursus blokfluitles weer van start. Tijdens deze muzieklessen maken de kinderen op speelse wijze kennis met de grondbeginselen van muziek, leren noten lezen en ontwikkelen gevoel voor ritme. Op deze manier wordt een goede basis gevormd wat de overstap naar een ander instrument bevorderd. Blokfluitles is voor kinderen vanaf 5 jaar en deze cursus wordt gegeven op woensdagmiddag. Een kind aanmelden of meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met Alieke Huizing via tel. 033-2863031 of via amvblokfluit@fideliowoudenberg.nl.