• Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink

Julianaschool krijgt nieuw schoolplein

WOUDENBERG De Konining Julianaschool in Woudenberg krijgt een nieuw schoolplein. Dat onthulde directeur Arie Esser dinsdag op de open dag van de school.

,,We hebben vergaande plannen voor een nieuw groen schoolplein dat past bij onze onderwijsvisie om kinderen meer verantwoordelijk te maken voor hun eigen leerproces'', legt Esser uit. ,,Ons schoolplein moet herstraat worden en het noodgebouw is weg. Deze gelegenheid grijpen we aan om er een gevarieerd ontdekplein van te maken met bomen, een pomp met een beekje, een vlindertuin, bomen, moestuintjes, een theater, een heuveltje met trappen, een beukenhaag en een pergola naast de bestaande speelvoorzieningen. Uit onderzoek blijkt dat zo'n ontdekplein minder irritaties geeft. Bovendien geeft het extra onderwijsmogelijkheden buiten voor bijvoorbeeld biologie en om kinderen meer zorg voor de aarde te leren. Binnen het team leefde deze wens al heel lang. Een landschapsarchitect heeft ons geholpen de plannen te ontwikkelen."

Arie Esser deed zijn mededeling op de open dag van de Julianaschool. In het voorjaar worden zowel op middelbare scholen, vervolgopleidingen als op basisscholen open dagen gehouden. Zo hopen zij dan nieuwe leerlingen te kunnen inschrijven. De Woudenbergse basisscholen adverteerden dit jaar op initiatief van Wartburgdirecteur André Frietema gezamenlijk om hun open dagen onder de aandacht te brengen. Voor de Wartburgschool, Griftschool en Prangelaar/Jan Ligthartschool zijn deze open dagen pas op 10 maart, 11 maart en 18 maart, maar voor de andere scholen was de open dag al afgelopen dinsdag. Naast de Julianaschool konden ouders en kinderen ook een kijkje komen nemen bij de Willem van Oranjeschool en de Rehobotschool.

* Lees meer in De Woudenberger van dinsdag 10 februari.