• OLYMPUS DIGITAL CAMERA

JRS onderzoekt behoefte nachtbus

SCHERPENZEEL De Jongerenraad Scherpenzeel (JRS) is een onderzoek gestart naar de behoefte aan een nachtbus, die in de weekenden uitgaande jongeren gaat vervoeren tussen Amersfoort, Scherpenzeel en Veenendaal. Jongeren kunnen via een speciale website kenbaar maken of zij dit idee ondersteunen. Om het onderzoek te promoten zijn ook op verschillende plaatsen in het dorp posters opgehangen met de tekst 'In de berm of in de bus?'.

Veel jongeren in Gelderse Vallei bezoeken op vrijdag en vooral zaterdag de uitgaansgelegenheden in Veenendaal en Amersfoort. De laatste bus terug vanuit bijvoorbeeld Veenendaal vertrekt echter al voor half twee 's nachts naar Scherpenzeel. Daarom is het voor jongeren lastig om na het uitgaan weer naar Scherpenzeel te komen. In de wintermaanden is het fietsen 'te koud' en met een slok op achter het stuur kruipen is natuurlijk heel gevaarlijk en verboden. Om dit probleem op te lossen heeft de Jongerenraad Scherpenzeel de handen ineengeslagen met JouwVeenendaal. De twee belangenorganisaties voor jongeren willen een nachtbus op gaan zetten die van Amersfoort naar Veenendaal en weer terug moet rijden. Op die manier kunnen jongeren uit de gehele regio worden geholpen.

De Jongerenraad heeft het plan inmiddels voorgelegd bij vervoerder Connexxion met de vraag of het haalbaar is. Connexxion heeft aangegeven dat het graag een onderzoek ziet naar de behoefte aan zo'n nachtbus onder de lokale jongeren. Vandaar dat de Jongerenraden van Scherpenzeel en Veenendaal een promotiecampagne zijn gestart om de behoefte hiervoor onder jongeren te peilen. Wanneer hieruit blijkt dat er genoeg vraag is naar de bus gaan de jongerenorganisaties dit presenteren bij Connexxion.

Het invullen van de enquête over de nachtbus duurt ongeveer een minuut en kan op www.nachtbus80.nl of via de link op www.jrscherpenzeel.nl en www.jouwveenendaal.nl,

FOTO: Initiatiefnemer Philip van Dijk van de JRS bij één van de posters in Scherpenzeel.