• Gemeente Woudenberg

Jongeren knappen de JOP op tijdens NL schoon

WOUDENBERG Nadat jongeren en omwonenden van de JOP in de wijk Westerwoud zijn bevraagd naar verbeterpunten rondom de JOP heeft de gemeente Woudenberg een aantal van de opgehaalde vragen aangepakt waarna jongeren samen de JOP hebben schoongemaakt en geverfd. Tegelijkertijd hebben de kinderburgemeester en een aantal kinderen de omgeving rondom de JOP schoongemaakt. Als afsluiting stond een broodje knakworst klaar voor iedereen.

Ook wethouder Pieter de Kruif was aanwezig. ,,Mooi dat op de Landelijke Opschoondag de jongeren en de gemeente hun handen uit de mouwen staken om de JOP op te knappen."

Sinds 2000 is er een JongerenOntmoetingsPlek (JOP) in de wijk Westerwoud, een van de plekken waar jongeren verblijven. Een plek aan de rand van het dorp, naast een grasveld, met een overdekt achtvormig gebouwtje, bereikbaar via een voetpad.

Zowel jongeren als omwonenden van de JOP in de wijk Westerwoud zijn bevraagd naar verbeterpunten rondom de JOP. Omwonenden gaven aan dat er soms sprake is van hinder in de vorm van geluid en afval. De jongeren gaven aan dat de JOP niet optimaal is ingericht. De opening is teveel naar de woningen gericht, de prullenmand staat niet op een goede plek, het licht van de lantaarnpaal wordt gehinderd door takken en de JOP is erg donker van binnen.

OPSCHOONDAG Zaterdag waren er vrijwilligers door heel het land bezig om Nederland een stukje schoner te maken. Zo waren er ook verschillende plekken waar jongeren en inwoners van Woudenberg hun handen uit de mouwen staken. Woudenberg wil een aantrekkelijk dorp zijn waarin alle inwoners zich thuis voelen, zelfredzaam zijn en naar vermogen kunnen meedoen en waarin jeugdigen gezond en veilig kunnen opgroeien. Initiatieven zoals de Landelijke Opschoondag komen dit ten goede.