• Hannie van de Veen
  • Hannie van de Veen
  • Drukte rondom een konijnenmand.

    Hannie van de Veen
  • Hannie van de Veen
  • Hannie van de Veen
  • Lia Koole mag een lammetje de fles geven

    Hannie van de Veen

Jong en oud geniet van echte knuffeldieren

WOUDENBERG Een zomerse activiteit die bijna elk jaar terugkeert bij Groenewoude is het knuffelen van boerderijdieren. Via Animal Verhuur uit Appeltern worden dan dieren gehuurd die geschikt zijn voor zo'n activiteit. In de rieten hokken zaten en lagen biggetjes, puppy's, eendenkuikentjes, konijnen en kippen. Die mochten ook op schoot genomen worden. In een houten omheining stonden een ezel, een lama en schapen en geitjes.

Bewoners van Groenewoude vermaakten zich prima met al dit beestenspul. Ook waren er veel kinderen gekomen: zowel kleinkinderen van bewoners als kinderen van medewerkers en buurtbewoners. Voor veel senioren was de aanwezigheid van de kinderen met hun spontane reacties net zoveel genieten als van de knuffeldieren. De mobiele kinderboerderij van Bert Roelofs komt graag bij zorgcentra maar is voor allerlei gelegenheden in te huren. De dieren zijn opvallend rustig en laten zich met gemak aaien en knuffelen. Bert Roelofs: ,,Op ons bedrijf zitten we met opzet veel met de dieren in onze handen waardoor ze geschikt zijn voor kinderen en ouderen. Ze zijn er aan gewend." Zowel kinderen als senioren konden daardoor veilig en gemakkelijk dieren op schoot vasthouden.

Activiteitenbegeleidster Lia Koole: ,,Van dit soort activiteiten laten we niet alleen onze eigen bewoners genieten, maar we hebben ook buurtbewoners en de SWO uitgenodigd. Van Reinaerde zijn er bewoners van de Bongerd komen kijken en ook mensen van de dagbesteding aan de Schans zijn geweest. Iedereen kon deze middag tot slot van een pannenkoek en/of een ijsje genieten."