• Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen

Jeu de boules ouderen in Schanspark uitgebreid

WOUDENBERG Een enthousiaste groep senioren komt vanaf 1 juni elke dinsdag- en donderdagmorgen bij elkaar in het Schanspark om jeu de boules te spelen. Deze buitenactiviteit van de SWO trekt veel liefhebbers en is daarom tot eind augustus van eenmaal in de week uitgebreid naar tweemaal in de week. Op donderdag start de jeu de boules om 9.30 uur en op donderdag om 10.00 uur. De samenstelling van de groep is wisselend. Iedereen die belangstelling heeft kan zo aansluiten. Materiaal is aanwezig en er zijn ook vrijwilligers om het spel uit te leggen.

Deelnemer Gert van Ee: ,,Het komt goed uit dat we nu tweemaal in de week spelen want zomers zijn er minder binnenactiviteiten van de SWO. We spelen zelfs zo graag dat we afgelopen winter gewoon doorgegaan zijn. Het was een zachte winter met weinig sneeuw en dan is dat goed mogelijk. Ook hebben we een keer op verzoek jeu de boules georganiseerd voor een familiefeestje."

Als er meer dan 6 mensen aanwezig zijn wordt er naast de jeu de boulesbaan op het gras gespeeld maar dit is minder fijn om te doen. Voor deze enthousiastelingen zouden er best twee banen mogen zijn! Af en toe komen er ook kleinkinderen mee: jong geleerd is oud gedaan.

Iedereen vindt het wel afschuwelijk dat de jeu de boulesbaan in de avonduren nogal vervuild wordt door rondhangende jongeren: ,,Er ligt hier van alles op en rond de baan. We vinden sigarettenpeuken, wietzakjes maar vooral erg veel glasscherven. Voor de beginnen moeten we elke keer de baan schoonvegen en zoveel mogelijk vuil en glas oprapen. Als anderen deze bankjes gebruiken kunnen ze hun rommel toch in de vuilnisbakken doen? Misschien zou wat meer toezicht kunnen helpen om dit probleem op te lossen?"

Na elke sportieve ochtend wordt er gezellig samen koffie gedronken in m.f.c. de Schans.