• Emma verwoerd , voorzitter van Winkeliersvereniging DES.

    Joke van der Heide

'In je eigen kracht geloven'

WOUDENBERG Emma Verwoerd, eigenaar van Salon Emma, is de nieuwe voorzitter van de Winkeliersvereniging DES. In een persoonlijk interview geeft zij aan zin te hebben in deze uitdaging. Haar missie is om mee te denken over een vernieuwend Woudenberg, want dat in het dorpscentrum potentie zit, daar is zij van overtuigd.

Joke van der Heide Verwoerd is de eerste drie jaar als ondernemer druk geweest om haar bedrijf op te zetten en heeft daarom de DES en de discussie rondom het consumentenplein op afstand gevolgd. Zij heeft daar wel een mening over. ,,Mijn advies is om als centrum en winkeliers te geloven in je eigen kracht en daar je energie in te steken. Het aantal inwoners zal de komende jaren sterk groeien. Daar moet je gebruik van maken."

KANSEN Hoewel de DES actief is met onder andere de Surprisezaterdagen, ziet zij meer kansen om het centrum aantrekkelijker te maken, zodat de Woudenberger in zijn eigen dorp blijft en er meer bezoekers en toeristen komen. ,,Als ik nu een terrasje wil pakken ga ik net als vele anderen het dorp uit. Dat is niet goed voor de plaatselijke horeca en winkeliers." Om kansen te kunnen benutten moeten ondernemers niet te veel beperkt worden door regels vanuit de gemeente stelt zij verder. Toen Emma gevraagd werd als voorzitter heeft zij bewust ja gezegd. ,,Ik dacht je kan wel mopperen, maar je kan ook je handen uit de mouwen steken en samen aan de slag gaan. De functie trekt mij wel. Ik heb er zin in om met de andere bestuursleden de kar te trekken", vertelt zij. De afgelopen weken is zij door haar medebestuurders zoveel mogelijk wegwijs gemaakt.

ZEGJE DOEN Als plaatselijke ondernemer heeft zij zelf natuurlijk ook haar mening en wat haar betreft geldt dat voor alle leden. ,,Ik vind het belangrijk dat iedereen zijn zegje kan doen en zich gehoord voelt. Ik denk dat dan de betrokkenheid bij de DES nog groter wordt. Ik ben daarom nieuwsgierig naar wat de reden is waarom leden niet naar een vergadering komen en wil dat uitzoeken. Bij mijzelf als nieuwe ondernemer was er niet voldoende prikkel om te gaan." Verwoerd is een geboren en getogen Woudenberger. Zij komt oorspronkelijk uit het basisonderwijs, is vervolgens bij het bedrijf van haar man gaan werken en heeft drie jaar geleden de stap naar een eigen bedrijf gemaakt. ,,Dat is heel bijzonder gelopen. Ik liet mijn haar bij de vorige eigenaar knippen. Mijn vaste kapster vertelde dat de salon te koop stond en vroeg of ik een kapsalon zou willen beginnen. Ik ben de uitdaging aangegaan als een niet traditionele eigenaar van een kapsalon. Voor het knippen vertrouw ik op het talent van de meiden. Ik ben er om iedereen te motiveren, aan te sturen en trainingen te verzorgen. Het team draait goed en er wordt hard gewerkt." Ondanks de vele kapperszaken in Woudenberg heeft ze recent de negende kapster aangenomen. ,,We zitten niet in elkaars vaarwater en je moet in je eigen kracht geloven", aldus Emma.