• archief Jaazanja

Jaäzanja zingt vierstemmig

WOUDENBERG Christelijk Gemengd koor Jaäzanja geeft zaterdag 8 april een concert in de Maranathakerk aan de Frans Halslaan in Woudenberg. Het concert is gratis toegankelijk en begint om 19.30 uur.

Het koor Jaäzanja komt voort uit de Hersteld Hervormde Gemeente van Woudenberg maar maakt daar geen deel van uit. Iedereen die van geestelijke muziek houdt is van harte welkom om gezellig mee te komen zingen.

PROJECTKOOR Annita van den Brink, één van de commissieleden die het concert voorbereidt, vertelt: ,,Jaäzanja bestaat inmiddels 4 jaar en is ontstaan uit een projectkoor. Het koor bestaat uit ruim 40 enthousiaste zangers uit Woudenberg en omgeving die het fijn vinden om over de Bijbelse boodschap te zingen en zo van hun geloof te getuigen. We zingen tot Gods eer. De joodse naam Jaäzanja is door het bestuur bedacht en betekent 'De Heer hoort'. Deze naam komt een paar keer voor in de Bijbel en de betekenis sprak ons erg aan. Zingen is immers een vorm van bidden (psalm 116). We zingen vooral vierstemmig psalmen, gezangen en geestelijke liederen van zowel oude als nieuwe componisten. De muziekcommissie zoekt samen met de dirigent en de organist stukken op en streeft daarbij naar kwalitatief hoogstaande muziek. Onze dirigent, Justin Schregardus, schrijft ook zelf stukken zoals het Maranathalied met na elk couplet het refrein 'Maranatha, Heere Jezus kom!'.Ook heeft hij een Cantate geschreven over  de 12 artikelen van de Apostolische Geloofsbelijdenis. Deze lijkt een beetje op een Bach cantate maar heeft een Nederlandse tekst. Dit is een meerjarenproject. Rond Hervormingsdag hebben we het voor het eerst helemaal gezongen. Door Justin' s composities hebben we een uniek repertoire. We repeteren om de 14 dagen op dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur."

INTERMEZZO Justin Schregardus speelt al vanaf zijn 8e jaar orgel. Hij is vanaf 1999 organist in Woudenberg maar geeft ook les. Bij het concert op 8 april is Martijn Donselaar de organist. Ook pianist Diederick Casteleijn en trompettist Maartje Colijn werken mee. Zij verzorgen met elkaar een muzikaal intermezzo. Naast Jaäzanja is het christelijk mannenkoor uit Ede onder leiding van Jan Hendrik van Schothorst uitgenodigd.

ZORGCENTRA Annita: ,,Jaäzanja treedt ongeveer viermaal per jaar op, onder andere bij zorgcentra. Vorig jaar was dat Bosch en Duin en in september is Groenewoude aan de beurt. Onze concerten zijn tot dus ver gratis, maar er is wel een collecte voor de onkosten. Hoe meer je optreedt, des te meer geld is er nodig. We zoeken daarom ook nog sponsors (personen, instellingen of bedrijven) die bijvoorbeeld een vast bedrag per jaar willen bijdragen, zodat wij onze bijdrage aan het culturele leven in Woudenberg kunnen blijven leveren. Voor de sponsors staat daar naamsbekendheid of advertentieruimte via website of programmaboekje tegenover. "

Meer info: www.jaazanja.nl of via Annita van den Brink, sponsor@jaazanja.nl