Inwoners ontvangen stickers voor op de kliko's

RENSWOUDE Inwoners van Renswoude betalen jaarlijks afvalstoffenheffing en reinigingsrecht aan de gemeente. Hiermee worden de kosten van de afvalverwerking betaald. Elk huishouden ontvangt een vast aantal kliko's. De laatste jaren is gebleken dat er extra kliko's in gebruik zijn waarvoor niet wordt betaald. Hierdoor worden de kosten van de afvalverwerking hoger. De gemeente hecht aan het principe 'de vervuiler betaalt'. Om dit te kunnen realiseren is het registratiesysteem ingevoerd.

Inwoners krijgen daarom stickers voor op de kliko's. De stickers hebben een unieke code. Met deze code wordt elke kliko 'gekoppeld' aan een adres. De code kan gescand worden. Na de invoering van het registratiesysteem worden de kliko's zonder sticker niet meer geleegd.

Een extra kliko is aan te vragen. De kosten voor het gebruik daarvan zijn gelijk aan de afvalstoffenheffing. In 2015 betaalt u 206,50 euro per extra kliko. Voor een eenpersoonshuishouden is dit 183,45 euro.

Het aantal stickers komt overeen met het aantal kliko's waar volgens de administratie voor betaald wordt. Maar er kan natuurlijk een fout gemaakt zijn. Mensen die te weinig stickers ontvangen, kunnen dit doorgeven. Kijk daarvoor op www.renswoude.nl/kliko . Op de site staat ook hoe u een extra kliko aan kunt vragen of een kapotte kliko kan laten vervangen. Hebt u een kapotte kliko, vraag dan eerst om een nieuwe en plak dan pas de registratiesticker daarop.