• Joke van der Heide

Inwoners geven wonen en leven in Woudenberg een 'acht'

WOUDENBERG Woudenbergers vinden het prettig wonen en leven in Woudenberg. Zij waarderen het woonplezier in het dorp gemiddeld met een acht. Dit blijkt uit de zogenaamde gemeentelijke beleidsmonitor Sociale Kracht. Via een enquête vroeg de gemeente inwoners hoe zij tegen de veiligheid en het wonen in hun buurt aankijken. Ook werden er vragen gesteld over de sociale kwaliteit en de sociale kracht van de Woudenbergse samenleving. De uitkomsten worden gebruikt om het beleid van de gemeente aan te scherpen.

Wethouder Pieter de Kruif: ,,Het is mooi om te horen dat inwoners Woudenberg een dorp vinden waar het prettig wonen en leven is en waar mensen naar elkaar omzien. Wij vinden het als gemeente belangrijk om te weten hoe onze inwoners denken over de sociale kwaliteit van de Woudenbergse samenleving en wat er nog verbeterd kan worden. Hierdoor kan de gemeente het beleid beter afstemmen op de wensen en ervaringen van inwoners."

MONITOR Eens in de twee jaar voert de gemeente de Veiligheidsmonitor uit. Dit jaar is de monitor uitgebreid met vragen die inzicht geven in de Sociale Kracht van Woudenberg. De belangrijkste uitkomsten zijn in een factsheet weergegeven. Deze is te vinden op www.loketdekleineschans.nl. Inwoners kunnen de factsheet ook opvragen door een e-mail te sturen naar d.brinkman@woudenberg.nl.