Intocht Sinterklaas in Renswoude op 14 november

RENSWOUDE Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten zetten zaterdag 14 november weer voet op Nederlandse bodem en ook in Renswoude wordt het gezelschap die dag welkom geheten.

De Sint en zijn knechten arriveren rond 15.00 uur per rijtuig bij Kasteel Renswoude waar zij ontvangen worden door de burgemeester. Op het bordes zijn er korte toespraken en wordt de Sint natuurlijk toegezongen door de aanwezigen. Ons Genoegen zorgt voor de muzikale begeleiding.

Na de ontvangst maken de Sint en zijn Pieten per rijtuig een rondgang door het dorp. De route die wordt afgelegd is als volgt: vanaf de Dorpsstraat rijdt men via de Kerkstraat, Van Reedeweg, Van Arckelweg, Spikhorst en de Oude Holleweg naar muziekgebouw 't Podium. Daar kunnen de kinderen genieten van een bijzondere voorstelling vol humor, spanning en muziek. De voorstelling 'Daar wordt op de deur geklopt' voor de jeugd wordt verzorgd door Marcel Overeem en zijn clowns Diedel en Doedel.

ZEGELACTIE Van 14 november tot en met 5 december 16.00 uur is er ook weer de jaarlijkse zegelactie van de winkeliers en ook daarbij zijn fraaie prijzen te winnen. Bij iedere bestede euro ontvangt men een zegel en volgeplakte kaarten kunnen weer ingeleverd worden bij Modehuis Van de Pavert aan de Dorpsstraat. Dat inleveren kan op donderdag 3 en vrijdag 4 december van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17.00 uur en op zaterdag 5 december van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur. De trekking heeft plaats op vrijdag 5 december om 16.30 uur in Restaurant De Dennen. De prijswinnaars worden telefonisch op de hoogte gesteld. Het is ook nu weer de bedoeling om de prijzen gezamenlijk uit te reiken. Daarvoor worden de winnaar uitgenodigd op woensdag 16 december om 19.00 uur in Restaurant De Dennen.