• Heren Lagerweij 600 kg in actie

  Adriaan Hosang
 • De mannen van TTV Lagerweij 600 kg werden 1e

  Adriaan Hosang
 • Burgemeester Petra Doornenbal reikte een aantal medailles uit

  Adriaan Hosang
 • Het gemengd touwtrekteam van Lagerweij werd 3e

  Adriaan Hosang
 • Eén van de damesteams in actie tijdens het toernooi

  Adriaan Hosang

Internationaal touwtrektoernooi van jubilerend TTV Lagerweij

RENSWOUDE  Het jubilerende TVV Lagerweij uit Renswoude dat dertig jaar bestond, hield vrijdag en zaterdag het indoor touwtrekken in Sporthal de Hokhorst. Aan alles was gedacht, niet alleen de vier banen die uitgezet waren. Ook zaken als het in de spotlights brengen van finalisten, fraaie lichteffecten, een gezellig muziekje van de Beat Busters, een deskundig commentaar bij wedstrijden, het op een groot scherm projecteren van wedstrijdresultaten/standen, het was er allemaal.

Daarnaast was er nog de zorg voor de inwendige mens, waarvoor men een speciale zaal tot z'n beschikking had. Hier konden de teams oefenen op daar aanwezige matten. In die zaal ook zaterdagavond het diner, verzorgd door Restaurant de Hof, met aansluitend een feestavond.

Tijdens het toernooi kwamen tal van touwtrekteams, in verschillende gewichtsklassen als viertallen, achttallen, gemengde teams en damesteam in actie. Teams uit bijvoorbeeld Letland, Baskenland, België, Engeland en niet te vergeten Nederland. Uiteraard ontbraken in de verschillende gewichtsklassen de teams van de TTV Lagerweij uit Renswoude niet, maar ook bekende touwtrekteams als De Groene Oase, It Heidenskip uit Het Bilt, Bartlehiem, Tzummarum, Monnickendam lieten zich niet onbetuigd en gingen de strijd aan. Men moest soms tot het uiterste gaan om de overwinning veilig te stellen.

Bij indoor touwtrekken wordt er op een zogenaamde rubberen mat getrokken, die bevestigd is op een houten plaat van zo'n 1 meter breed en zo'n 2,5 meter lang. Deze houten platen worden achter elkaar neergelegd en de totale lengte bedraagt zo'n 40 meter. Bij indoor touwtrekken houdt je het touw vast met de rechterhand voor de linker. Het lichaam loopt in dezelfde lijn als met het touw. De voeten staan recht vooruit en de punten wijzen richting de tegenstander.

Voor het indoor touwtrekken maakt men gebruik van sportschoenen met een zacht rubberachtig loopvlak, om meer grip te hebben op de mat.

Uitslagen in de diverse gewichtscategorieën:

Einduitslag mix 600 kg:

1.Deinum Britsum;

2. Groene Oase;

3.Lagerweij;

4. Horsman.

Einduitslag heren 600 kg:

1. Lagerweij;

2. Abadino;

3. Country Club;

4. Monnickendam.

Einduitslag jeugd:

1.It Heidenskip;

2.Lagerweij;

3.Berketrekkers;

4.Galliërs.

Uitslag heren 640 kg klasse:

1.Monnickendam;

2.Lagerweij;

3.Deinum Britsum;

4.Country Club.

Einduitslag dames klasse:

1.Monnickendam;

2.VTTG;

3.Lagerweij;

4.Ozoli.

Einduitslag heren 680 kg klasse: 1. Monnickendam;

2. It Heidenskip;

3.Abadino;

4.Bartlehiem.