• Brandweer

Ingezonden: ' Triest dat Veiligheidsregio Utrecht niet snelst mogelijk hulp verleent'

Weer een grote brand in Woudenberg. De brandweer uit de Veiligheidsregio Utrecht wordt uiteraard ingezet. En weer wordt de brandweer uit de regio Gelderland-Midden (VGGM) door de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) niet of nauwelijks om assistentie gevraagd.

Zo kennen we de VRU weer !! Ik heb me als brandweer-/hulpverleningsactivist sinds 1996 sterk gemaakt om assistentie-verlening door brandweer en ambulance over de gemeente- en regiogrenzen heen te verbeteren.

De VRU waar bijvoorbeeld Renswoude en Woudenberg deel van uitmaken roept niet of beperkt hulp in van de VGGM waar bijvoorbeeld Barneveld en Scherpenzeel onder vallen. Er wordt gewerkt aan een convenant basisbrandweerzorg tussen VRU en VGGM maar gezien de huidige stand (van onderhandelingen) gaat dit convenant voor grote branden in Woudenberg en Renswoude naar verwachting weinig tot geen soelaas bieden. Twee grote branden binnen 1 jaar op hetzelfde adres.

Bovendien triest dat de VRU niet de snelst mogelijke hulp verleent. Gedupeerden en andere betrokkenen : wijsheid en sterkte!


Henk Loedeman,
'Hulverleningsactivist'

Harderwijk