• import

Inbrekers slaan hun slag tijdens vakantieperiode

WOUDENBERG De gemeente Woudenberg waarschuwt inwoners voor inbrekers

,,De vakantie is begonnen, en veel Woudenbergers trekken erop uit. Inbrekers gaan niet op vakantie en slaan juist in deze periode hun slag. Daarom is het voor inwoners belangrijk om hun woning niet zichtbaar afwezig achter te laten. Zeker nu het aantal woninginbraken in Woudenberg het afgelopen half jaar hoger was dan in de eerste helft van vorig jaar. Het aantal (pogingen tot) inbraken steeg van 18 naar 25. Des te belangrijker om goed voorbereid op vakantie te gaan," waarschuwt de gemeente. 

Inwoners kunnen verschillende maatregelen nemen om hun woning veilig achter te laten in de vakantieperiode. Goed hang- en sluitwerk en het sluiten van deuren en ramen is belangrijk, maar ook voldoende verlichting en het opruimen van post is aan te raden. De politie geeft op www.politie.nl/themas/woninginbraak allerlei tips om inbraken te voorkomen.

Mobeyes Een woning veilig achterlaten kan ook met behulp van een zogenaamde 'mobeye'. Een mobeye is een apparaatje dat bewegingen signaleert. De politie plaatst één of meerdere mobeyes in een woning en krijg bij beweging in de woning automatisch een stille melding. Hierdoor kan de politie snel ter plaatse zijn en wordt de kans dat inbrekers gepakt worden, vergroot. Inwoners die meer informatie willen over de mobeyes kunnen contact opnemen met de politie via het telefoonnummer 0900 - 8844.  Er gelden enkele voorwaarden, zo bepaalt de politie op basis van het aantal (pogingen tot) inbraken in een wijk waar de mobeyes geplaatst worden.