• Gemeente Scherpenzeel

Huishoudelijke hulp voor mantelzorgers

SCHERPENZEEL In de gemeente Scherpenzeel is er een nieuwe regeling voor huishoudelijke hulp voor mantelzorgers. Met deze regeling kunnen mantelzorgers vanaf achttien jaar huishoudelijke hulp inkopen tegen het gereduceerde tarief van 7,50 euro per uur. De gemeente is verplicht om mantelzorgers te ondersteunen en start daarom deze nieuwe regeling. Wethouder Henk Vreeswijk zegt: ,,Mantelzorgers zijn heel belangrijk voor de naaste. Daarom bieden wij de mogelijkheid om deze zorgers te ondersteunen met hulp in het huishouden. U kunt dan zorgen en wordt zelf geholpen met uw eigen taken".

Inwoners komen in aanmerking voor deze regeling wanneer zij meer dan acht uur per week en minimaal drie maanden of langer zorgt voor een naaste, dit kan een partner, een ouder of kind zijn, maar ook een vriend of buur. De zorg die een mantelzorger geeft, is meer dan de gebruikelijke zorg en hiervoor krijgt de mantelzorger niet betaalt. Deze regeling geldt voor mantelzorgers van huishoudens die (nog) niet in aanmerking komen voor een Wmo voorziening voor huishoudelijke hulp of begeleiding.

De huishoudelijke hulp wordt alleen geleverd op een adres in de gemeente Scherpenzeel. Maar degene voor wie intensief wordt gezorgd, hoeft niet persé in Scherpenzeel te wonen en/of (nog) zelfstandig te wonen. De gemeente Scherpenzeel heeft contracten met drie organisaties voor huishoudelijke hulp. Mantelzorgers kunnen één van deze aanbieders kiezen.