• ap van dam

Huis in de Wei moet prachtig worden

SCHERPENZEEL De verbouwplannen van zorgcentrum Huis in de Wei verlopen, getuige alle berichtgeving van de laatste tijd, bepaald niet gladjes. Hans Peter van Leeuwen van woningcorporatie Woonstede blijft echter alle geloof houden in het project. ,,Huis in de Wei gaat prachtig worden.''

Met de plantekening als kaft om zijn bureauagenda blijven de contouren van Plan Weijdelaer dagelijks in het zicht van de projectmanager van Woonstede. Een verbouwd Huis in de Wei als centraal punt in een woonzorgzone met nieuwe appartementen rond de Vijverlaan, Parklaan en Dorpsstraat. Woningcorporatie Woonstede, eigenaar van Huis in de Wei en de huidige seniorenwoningen aan de Parklaan en de Vijverlaan, heeft het plan ontwikkeld in nauwe samenwerking met huurder Ena en de gemeente Scherpenzeel. De realisatie van Plan Weijdelaer heeft, met name vanwege alle veranderingen in de zorgfinanciering, de nodige vertraging opgelopen. Toch hoopt men begin volgend jaar eindelijk te kunnen gaan starten met de eerste fase: de vernieuwbouw van Huis in de Wei. De huidige 60 één- en tweepersoonskamers in het gebouw gaan dan plaatsmaken voor 30 zorgwoningen van circa 40 tot 60 m2. 

Van Leeuwen zegt uit te kijken naar het moment dat er gestart kan worden met de verbouwing van Huis in de Wei. Dat staat gepland voor begin volgend jaar. In hoeverre dat schema gehaald kan worden is nog maar de vraag. Vorige week werd namelijk bekend dat de tijdelijke huisvesting, die men voor de bewoners van Huis in de Wei op het oog had in Barneveld, door de verkoop van de locatie niet meer beschikbaar is. Momenteel is men nog steeds op zoek naar andere opties om de bewoners tijdens de verbouwing te gaan onderbrengen. 

 

* Lees meer over de verbouwplannen van Huis in de Wei in de Scherpenzeelse Krant van dinsdag 21 juli.