• Lammert Wilbrink

Hoogvliet kan naar nieuwe locatie

WOUDENBERG  De Raad van State heeft op woensdag uitspraak gedaan over het bestemmingsplan Kop van de Spoorzone. Daarbij is het ingediende beroep van Winkeliersvereniging DES en de Jumbo Woudenberg en Scherpenzeel ongegrond verklaard. Dat betekent dat de weg vrij is voor de nieuwbouw van de Hoogvliet.

 

Wethouder Gijs de Kruif geeft aan content te zijn met de uitspraak. ,,Wij willen als gemeente dit gebied op een passende wijze door ontwikkelen. Dat sluit aan bij onze structuurvisie die we hiermee verder kunnen vormgeven. Op deze locatie aan de rand van het bedrijventerrein wordt de supermarkt nog beter bereikbaar voor het publiek en hoeft men niet meer het bedrijventerrein op voor het doen van een boodschap. Op de locatie waar nu de Hoogvliet staat komt dan ruimte vrij voor bedrijven. Op deze manier krijgen we een evenwichtigere verdeling van het gebied."

 

Ook Cor Schreuder van Hoogvliet Beheer is ontzettend blij met de uitspraak. ,,De bezwaarmakers zijn op alle punten in het ongelijk gesteld. Daaruit blijkt dat de hele voorbereiding en de besluitvorming bij de gemeente zeer zorgvuldig heeft plaatsgevonden. Na 9 jaar plannen maken, kunnen we nu eindelijk gaan bouwen en openen we volgend jaar een nieuwe Hoogvliet, in een modern gebouw met een up to date formule."

 

Guido van Ipenburg, voorzitter DES, wil Hoogvliet en de gemeente feliciteren met de uitspraak. Hij wil nogmaals benadrukken dat het de DES niet ging om de Hoogvliet, maar om het feit dat het gebied een andere bestemming heeft gekregen. ,,Het is van groen met kantoren naar een bestemming gegaan waar veel meer mogelijk is tot aan een supermarkt aan toe. Die verruiming vinden wij niet wenselijk."