• Pauw Media

Hoge tarieven voor milieustraat in Woudenberg

WOUDENBERG/SCHERPENZEEL/RENSWOUDE De website regiocontainer.nl heeft de tarieven voor het wegbrengen van hout, steenpuin en gemengd bouwafval verzameld per gemeente en daaruit blijken niet alleen landelijk, maar ook regionaal grote onderlinge verschillen te bestaan. Dit afval wegbrengen kost in Woudenberg per kuub bijvoorbeeld meer dan de provinciale en landelijke gemiddelden.

STEENPUIN Een kuub steenpuin wegbrengen kost in Scherpenzeel 11,87 en in Renswoude 25 euro. Het tarief van Woudenberg (178,05) steekt hier met kop en schouders bovenuit. Omdat afval wegbrengen in talloze Utrechtse gemeenten gratis is, ligt het provinciaal gemiddelde voor steenpuin op 21,09. In Gelderland ligt het gemiddelde op 46,29 euro. Landelijk kost dit 27,90 euro.

HOUT Ook hout wegbrengen kan in veel gemeenten in de provincie (gemiddeld 15,10) gratis. In Woudenberg kost dit echter 46,80 per kuub. Daarnaast hebben ook Scherpenzeel (27,46) en Renswoude (25) tarieven die hoger zijn dan het provinciaal en landelijk gemiddelde (12,15)

GEMENGD BOUWAFVAL Gekeken naar de tarieven voor gemengd bouwafval in deze gemeenten, zijn inwoners uit Woudenberg opnieuw het duurst uit. Dit kost 82,50 euro per kuub, tegenover 25 in Renswoude en 27,46 euro in Scherpenzeel. Renswoude ligt hiermee relatief dicht bij het Utrechts gemiddelde (28,17), maar de tarieven in Scherpenzeel liggen een stuk lager dan het Gelders gemiddelde (65,69). Landelijk moet gemiddeld 35,34 euro neergeteld worden om bouwafval te storten.

De resultaten voor alle Utrechtse en Gelderse gemeenten zijn hier in te zien.