• Dick Veldhuizen

    Ody Honders

Historische Avond Oud Woudenberg in teken agrarische ontwikkelingen

WOUDENBERG Bestuurslid Dick Veldhuizen van de Stichting Oud Woudenberg verzorgt op donderdag 25 oktober tijdens de Historische Avond een lezing over de agrarische ontwikkelingen in Woudenberg sinds 1900. Locatie is Kerkelijk Centrum ‘De Voorhof’ aan de Nico Bergsteijnweg 139 in Woudenberg.

Veldhuizen is ook de auteur van nieuwe ‘Klapperman’ over de visie, vakkennis en ondernemerschap van de Woudenbergse boeren, de agrarische organisaties en toeleveranciers en de belangrijke rol van de landgoedeigenaren voor de Woudenbergse landbouw. Het eerste exemplaar zal hem worden aangeboden. Het boekwerk is voor € 7,50 te koop zijn voor mensen die geen donateur van Oud Woudenberg zijn. Bij donateurs wordt hij vanaf de dag na de presentatie gratis thuisbezorgd.

Na de pauze wordt een digitale versie van de film over Woudenberg vertoond die in 1952 in opdracht van ‘Fidelio’ is gemaakt. Haarscherp komen oude en soms verdwenen gebouwen en dorpsbewoners, waarvan er inmiddels al veel overleden zijn, in hun dagelijkse gedoe, soms al dan niet mattenkloppend of op de fiets, in beeld.

Het programma begint om 20.00 uur.