• Het bestuur van de Stichting Haantjesdag. Van links naar rechts: Henk Vreeswijk, Bertus Brouwer (erevoorzitter), Paul van Waveren, Agnès Peters-van Cruiningen, Dianta Legemaat en Yolanda Vreeswijk.

    Gerwout Lamberink

'Het wordt een ondernemende Haantjesdag'

WOUDENBERG Woudenberg bruist morgen, zaterdag 11 juni, van de activiteiten tijdens de jaarlijkse Haantjesdag. Het bestuur heeft alles op alles gezet om er opnieuw een aantrekkelijk en gezellig evenement van te maken. Thema is deze keer 'Ondernemend Woudenberg'.

Er zijn nieuwe Eierhoogheden met nieuwe jurken, alle vergunningen zijn binnen, de braderie is volgeboekt met kramen en er zijn naast de al bekende  sponsors dit jaar ook nieuwe sponsors geworven die het evenement mede mogelijk maken: Intersolve, New Solar, Jetten Installatietechniek, Schildersbedrijf Bouw, DEG Financiële Dienstverlening, Ekris BMW Veenendaal, Keukengalerie,

 

ONDERNEMEND Het thema van Haantjesdag is deze editie 'Ondernemend Woudenberg'. De ondernemers verdienen volgens het bestuur wat extra aandacht. 'Haantjesdag' loopt daarom dwars door het centrum, want zowel de Dorpsstraat als de Voorstraat hebben winkels ,,die gezien mogen worden''.

Voorzitter Agnès Peters-van Cruiningen: ,,Juist omdat we dit zakelijke thema hebben, zijn we heel blij met de nieuwe sponsors die ons willen steunen. We worden op verschillende manieren ook  in natura ondersteund door bij Woudenberg betrokken ondernemers, onder wie Annelies van Oosterum van Make Up Matters, Geert de Jong van Cheeseworks, DA-drogist Woudenberg, Natuurlijk Bloemen, salon Emma en Karin Middelaar. Maar ook financiële hulp is onmisbaar, omdat we het zonder subsidie of ondersteuning vanuit de gemeente doen en alleen met vrijwilligers werken. Zo sponsort Lammert Wilbrink Vastgoed de outfits van de eierhoogheden."

Het afgelopen jaar is voor Stichting Haantjesdag een veelbewogen jaar geweest: sponsor en steunpilaar Herry Veenendaal overleed en ook het overlijden van de partner van oud-voorzitter Bertus Brouwer liet een diepe indruk achter bij het bestuur. Er is officieel afscheid genomen van de vertrekkende bestuursleden Lilian Berghout en Bertus Brouwer, waarbij Bertus tot erevoorzitter is benoemd.  Ook de gewijzigde regelgeving rond het organiseren van een groot evenement als Haantjesdag maken het steeds lastiger voor de organisatie.

Positief is alle hulp die het bestuur van stichting Haantjesdag krijgt van sponsoren, maar ook van oud-hoogheden die altijd bereid zijn om in te springen en hun jurk weer aan te trekken als dat nodig is: ,,Dat zorgt voor de motivatie om door te gaan!"

Het bestuur, dat bestaat uit Yolanda Vreeswijk, Paul van Waveren, Agnès Peters-van Cruiningen, Henk Vreeswijk en Dianta Legemaat, zou graag twee personen erbij willen hebben, een secretaris en een algemeen lid. Er zijn verschillende werkzaamheden, waaronder het beheren van de website en het plaatsen van foto's, die er nu vaak bij inschieten. Ook extra vrijwilligers, nieuwe sponsors, en suggesties, ideeën en initiatieven zijn altijd welkom. Meer informatie is te vinden op www.haantjesdag.nl.

 

PROGRAMMA Haantjesdag staat zaterdag zoals gezegd in het teken van 'Ondernemend Woudenberg'. Op deze manier wordt samen met winkeliersvereniging DES aandacht gevraagd voor de lokale ondernemers.Het programma begint zaterdag om 8.30 uur met het ontbijt voor de jarigen die zich daarvoor op konden geven. Elke jarige mag een introducé meenemen.

Vanaf 10.00 tot 13.00 uur is er een kinder/kleedjesmarkt op  de Veldschans. De Eierkoningin en Eierprinses beginnen daar met het uitdelen van haantjeskoeken.

Om 10.00 uur begint ook de braderie met meer dan 250 kramen in het centrum van Woudenberg. Er is live muziek, er zijn hapjes en drankjes en er zijn aanbiedingen en presentaties. Voor kleine kinderen staat er een draaimolen.

Om 12.00 uur wordt op het podium bij het Cultuurhuis de nieuwe Haan van het Jaar bekendgemaakt. Bij het Cultuurhuis doet ValleiRadio.nl de hele dag verslag van alle activiteiten.

Ook zijn er op dit podium optredens van Fidelio (11.00 uur) LaDiDans (13.15 en 14.00 uur) en Bodyflash (15.15-16.00 uur). De optredens van De Poortzangers (14.15 en 16.15 uur) zijn nog niet zeker. Het andere podium waar optredens van onder meer de Maarnse Rockers plaatsvinden is tegenover slagerij Kuijpers. Bij de stand van Moestas tegenover het Cultuurhuis is speciaal Woudenbergs bier verkrijgbaar.

 

HAANTJESDAGONTBIJT Ook dit jaar is er een Haantjesdagontbijt met de eierhoogheden in restaurant De Toekomst. Alle inwoners van Woudenberg die jarig zijn op 11 juni of 30 mei kunnen zich aanmelden voor dit ontbijt. Dat kan tot aanstaande vrijdag 10 juni 12.00 uur onder vermelding van naam, adres en geboortedatum via mailadres cruijningen@hotmail.com, haantjesdag@haantjesdag.nl of telefonisch bij Agnès Peters 06-27064516.

Stichting Haantjesdag Woudenberg verwelkomt de jarigen en hun introducees graag tijdens het ontbijt voor een feestelijke start van Haantjesdag 2016.