• Hannie van de Veen
  • Hannie van de Veen
  • Van Links naar rechts: Martin Vermeul, Ellen van Beeck en Nicole Kruimel.

    Hannie van de Veen

'Het draait om verwondering'

WOUDENBERG In Galerie de Kunstberg opent wethouder Anita Vlam op 12 januari om 16.00 uur de groepsexpositie van negentien leden van De Kunstberg. De Galerie bevindt zich op de eerste verdieping van het Cultuurhuis. De expositie draagt de titel 'Verwondering'.

De zelfstandig werkende leden van De Kunstberg houden elk jaar gezamenlijk een groepsexpositie. Om het jaar hoort daar een thema bij waarvoor de kunstenaars speciaal werk vervaardigen. Dit keer slaat de titel niet op een thema maar op de verwondering die er zowel bij de kunstenaars als bij het publiek leeft: verwondering over wat en hoe iets gemaakt wordt, verwondering over elkaars werk, verwondering dat mensen naar het werk kijken en verwondering dat de Kunstberg al zo lang bestaat.

VOETBALTEAM De leden hebben allemaal recent werk, dat niet op de website te zien is, in gestuurd voor deze gevarieerde expositie die door Werner van der Burg, An Hong, Ellen van Beeck, Frans Hosman, Martin Vermeul en Nicole Kruimel verzorgd is. Er zijn tekeningen, schilderijen, grafisch werk, fotografie, gemengde technieken, keramiek, beeldhouwwerk, textielkunst, moderne vormgeving en ikebana te bewonderen. In Martin's figuratieve en abstracte schilderwerk is zijn achtergrond als fotograaf herkenbaar. Hij zoomt in op wat hij ziet.

An Hong beoefent de Chinese glasschilderkunst in maakt flesjes van bergkristal. Ellen gebruikt sinds vier jaar een hele andere techniek dan voorheen, maar wat bleef is dat een moment van verwondering tijdens het creëren voor haar essentieel is. Nicole laat zich inspireren door krantennieuws over de gebeurtenissen rond het Thaise voetbalteam dat in een grot ingesloten zat.

Alle kunstenaars hopen niet alleen op bewonderend publiek, maar ook op het verkopen van werk. De gratis expositie is tot en met 2 maart 2019 te bewonderen tijdens de openingstijden van het Cultuurhuis: alle werkdagen van 9.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur. Informatie: www.dekunstberg.nl