• Foto: Gerwout Lamberink

Herrie Veenendaal overleden (update)

WOUDENBERG Herrie Veenendaal, eigenaar van Herry's Bar in Woudenberg, is overleden. Dat melden GemeenteBelangen Woudenberg en de Woudenbergse Proeverij op Facebook. Veenendaal was initiator en organisator van Proeverij Woudenberg, het culinaire evenement dat komende zaterdag weer plaatsvindt.

De organisatie van de Proeverij Woudenberg 2015 wordt overgenomen door Sandra Eppink van Ribhouse Texas en Jolanda van Baaren van Sportcafé de Camp. ,,Even hebben wij getwijfeld of deze editie van de Proeverij Woudenberg dit jaar wel door moet gaan nu Herrie er niet meer is. Gelukkig kwam aan die twijfel snel een eind toen wij begrepen dat Herrie zelf, vlak voor zijn overlijden heeft aangegeven dat het zijn uitdrukkelijke wens is dat de Proeverij Woudenberg gewoon doorgaat. Ook Lia en de familie Veenendaal hebben aangegeven dat de Proeverij gewoon door moet gaan. Dat is de best manier om Herrie te gedenken. Uiteraard geven wij gehoor aan de wens van Herrie. Met warme en goede herinneringen aan Herrie dragen wij de Proeverij van 2015 op aan Herrie. Wij denken aan hem en gedenken hem op de manier die het beste past bij Herrie, gezelligheid met een hapje en een drankje'', zeggen Eppink en Van Baaren.

ECHTE WOUDENBERGER Ook burgemeester Titia Cnossen reageert geschokt, in haar wekelijkse blog op de website van de gemeente. ,,Het bericht van het overlijden van Herrie Veenendaal kwam zondag toch onverwacht na een strijd tegen zijn ziekte die niet te winnen was. Herrie was met zijn Herry's Bar een bekende Woudenberger en ook vaak gesprekspartner van de gemeente. Hij nam verantwoordelijkheid voor het organiseren van het Nieuwjaarsfeest van de gemeente Woudenberg. Hij kende zijn pappenheimers en mede door zijn inzet verliep dit feest zonder problemen. Met het comité WoudenbergLeeft! zorgde Herrie voor veel activiteiten in ons dorpscentrum. Als Woudenberg een nachtburgemeester had mogen kiezen, had Herrie Veenendaal vast hoge ogen gegooid. Bij het overlijden van deze echte Woudenberger leef ik mee met Lia, zijn familie en vrienden in hun verdriet nu zij Herrie moeten missen.''