• Joke van der Heide

Herinrichting centrum van start

WOUDENBERG  De herinrichting van het centrum van Woudenberg is deze week gestart. Het doel van het Centrumplan: meer ruimte voor voetgangers en fietsers en een frissere uitstraling.

Door Joke van der Heide

Naar verwachting zullen de werkzaamheden vóór Haantjesdag op 10 juni 2017 gereed zijn. ,,Ik kijk uit naar Haantjesdag. Dat is een mooie start voor het nieuwe centrum. Ik ben heel benieuwd naar het resultaat", vertelt wethouder Gijs de Kruif enthousiast. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Van Gelder uit Elburg.

KLASSIEKE UITSTRALING Samen met winkeliers, bewoners van het centrum, het gehandicaptenplatform Woudenberg en de bomenwerkgroep heeft de gemeente een materiaalkeuze gemaakt voor de bestrating, banken, bomen en lantaarnpalen voor het nieuwe centrum. De Kruijf: ,,Ondanks dat wij met een heel gemêleerd gezelschap waren, waren wij het behoorlijk eens en bleven wij met de keuzes binnen budget."

Voor de bestrating is gekozen voor gebakken klinkers in verschillende rode kleurschakeringen. ,,Dit geeft een ouder effect", aldus de wethouder. Dat geldt eveneens voor de trottoirbanden en goot die Lavaro zwart worden. Ook het straatmeubilair heeft een klassiekere uitstraling. Er komen twee type bomen: voor de leiboom is dit de amberboom geworden en voor de dakboom de witte moerbei.

 

OVERLAST De herinrichting zal de komende maanden enige overlast geven, meldt de gemeente. Johan van den Brand, omgevingscoördinator bij Van Gelder vertelt dat zijn bedrijf er naar streeft om dit door goed overleg met betrokkenen zo beperkt mogelijk te houden. De wethouder voegt toe: ,,Met goede communicatie wordt driekwart van de problemen direct opgelost. De manier van werken van Van Gelder is de reden waarom wij voor hen gekozen hebben."