• Hannie van de Veen
  • De haringparty in Woudenberg.

    Hannie van de Veen
  • Rosalinde Donker, Aalt van Veluw en Willem van Wikselaar.

    Hannie van de Veen
  • Fidelio speelde een aantal nummers tijdens de haringparty.

    Hannie van de Veen

Haringparty voor uitbreiding vatbaar

WOUDENBERG Ondernemers uit Woudenberg en omgeving hielden 7 juni een haringparty op het Poortplein. Meer dan 20 bij het ondernemersnetwerk Kom en Zie aangesloten ondernemers waren deze eerste keer aanwezig. Initiatiefnemers Aalt van Veluw, Rosalinde Donker en Willem van Wikselaar hopen dat meer ondernemers zich gaan aansluiten.

Al eerder kwamen ondernemers bij elkaar onder leiding van Annita van Elst, maar nu was er een specifiek doel: het Kom en Zie huis in Orhei in Moldavië. Hun motto is daarom 'voor ondernemers op zoek naar zakelijke en persoonlijke winst': het gaat niet alleen om geld verdienen maar om zaken in beweging krijgen en om gezelligheid met soms onderlinge zakelijke transacties. Het grootste deel van het inleggeld van de ondernemers gaat naar Kom en Zie. De rest is voor activiteiten zoals netwerkborrels, een ondernemersavond met een spreker, de haringparty en een reis naar Moldavië om daar met plaatselijke ondernemers contact te maken.

Bij de haringparty konden de ondernemers en hun gasten genieten van haring en andere hapjes en drankjes. Fidelio vrolijkte de party op met 7 nummers. Tussendoor werden 3 vaatjes haring, geleverd door de Spakenburgse visspecialist Arjan Pastoors, geveild. Volgens Arjan was de haring dit jaar erg lekker door de warme dagen. Dan groeit het plankton, wat haringen eten, goed. Het vetpercentage wordt dan hoger wat de haring zacht maakt. Het eerste vaatje bracht 525,- euro op en ging naar Gert van Laar uit Maarsbergen, het tweede ging voor 1575 euro naar Gert Morren van Bouwbedrijf Morren en het 3e was voor 650,- euro voor Hans van Wikselaar van Hoor en Zie.

De veilingopbrengst was bestemd voor de aanschaf van een nieuwe rolstoelbus voor het Kom en Zie dagcentrum die door 4wheeldrive gemakkelijk afgelegen plekken kan bereiken. In het Kom en Zie huis krijgen 25 kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking onderwijs, therapie en medische begeleiding van 12 Moldavische professionals. De kinderen ontwikkelen zich daardoor goed en hoeven zo niet in een kil staatsinternaat te wonen.