Haringparty Lionsclub: Gezellig netwerken anno nu

WOUDENBERG Lions Club Scherpenzeel-Woudenberg verzorgt donderdag 16 juni de Haringparty 2016: een nieuw netwerkevenement met een zakelijk tintje voor en door ondernemers. Deze vindt plaats in de vernieuwde Schimmel/Brasserie 1885 in Woudenberg en start om 17.00 uur. De entree bedraagt 12,50 euro, de opbrengst is voor Stichting 'De Touwladder' uit Scherpenzeel.

 

Joke van der Heide

De Lions Club organiseert regelmatig acties voor het goede doel, zoals bijvoorbeeld de jaarlijkse wijnproeverijen. Een haringparty speciaal voor ondernemers is echter nieuw voor de club legt voorzitter Wilbert Koops uit. ,,Onze haringparty wordt een netwerkevenement waarbij je elkaar onder het genot van de nieuwe haring en een drankje kunt spreken. Aangezien de avond in handen is van hoofdsponsor DEG financiële dienstverlening, sponsor Eerenbeemt makelaardij en Schimmel/Brasserie 1885 is het met recht een evenement voor en door ondernemers. Wij zien het als gezellig netwerken anno nu", aldus Koops.

 

HOLLANDESE NIEUWE Op 15 juni start weer het haringseizoen. Een dag eerder vindt de veiling plaats van het eerste vaatje Hollande Nieuwe in de Scheveningse visafslag, dus de Lions Club kan met recht spreken over 'nieuwe haring' proeven. ,,Zoals gebruikelijk bij een haringparty veilen we natuurlijk ook een vaatje haring, dat beschikbaar wordt gesteld voor het goede doel door Vishandel Hameeteman uit Ouddorp" vertelt Koops enthousiast.

 

TOUWLADDER Het goede doel voor deze mooie, nieuwe actie van de Lions Club is Stichting 'De Touwladder'. Deze stichting richt zich op hulp aan kinderen uit Wit Rusland, die getroffen zijn door de naweeën van de Tsjernobylramp in 1986. De gevolgen van deze ramp zijn nog steeds dagelijks merkbaar. De Touwladder heeft meer dan zeventien jaar nauwe banden onderhouden met het dorp Gotsk, op zo'n 80 km boven Tsjernobyl. Uit dit dorp kwam tot 2014 iedere anderhalf jaar een groep van 30 kinderen in de leeftijd van 8 tot 10 jaar naar Scherpenzeel en Renswoude voor een gezondheidsverblijf. In 2014 heeft de stichting besloten om met deze activiteit te stoppen, omdat er steeds meer gezinnen wegtrekken uit het dorp en er dus minder vraag is naar deze vorm van hulpverlening. In 2015 kreeg De Touwladder van de directrice van de school uit Gotsk toch weer een verzoek om kinderen naar Nederland te halen.

 

NIEUWE TRADITIE ,,Hier gaat De Touwladder graag op in, maar dan is er wel geld nodig", legt Koops uit. ,,Daar wil de Lions Club een bijdrage aan leveren. We rekenen op een mooie opkomst en een goede opbrengst. Onze dorpen kennen een levendige ondernemerscultuur en met onze haringparty willen we het zaken doen weer gezellig maken. " Koops merkte ook bij de benadering van de sponsors dat de sympathie voor dit goede doel groot is. Heel bewust richt de Lions Club zich met haar fundraisingsactiviteiten op met name lokale en regionale doelen. Zij vinden het belangrijk om verenigingen uit Renswoude, Scherpenzeel en Woudenberg te steunen, zoals Zwembad 't Willaer, de schaatsvereniging, de Grebbelinie en nu dan De Touwladder. Indien de haringparty een succes wordt, wil de Lions Club hier een jaarlijks terugkerend netwerkevenement voor ondernemers van maken.Toegangskaarten kunnen voor 12,50 euro gekocht worden bij één van de vier verkooppunten te weten DEG financiële dienstverlening, Esso Voskuilen, Hotel Schimmel en Sigarenmagazijn Verwoerd. Naast toegang geven deze kaarten recht op twee haringsetjes.