• De eerste harinkies happen kan tijdens de Haringparty in Schimmel Brasserie.

    Lionsclub

Haring Party Lions Club in Schimmel Brasserie

WOUDENBERG In Schimmel Brasserie 1885 in Woudenberg vindt donderdag 14 juni de derde editie van de Lions Haring Party plaats. Een evenement dat volgens de initiatiefnemers ruimte biedt om te genieten van de nieuwe haring, te netwerken en een bijdrage te leveren aan een goed doel. Dit jaar is gekozen om de opbrengst te schenken aan de Stichting Ponypret Woudenberg.

De toegangsprijzen voor de Haring Party zijn 12,50 euro en geven recht op entree voor één persoon en twee haringsetjes, die bestaan uit een drankje met een haring. De avond start vanaf 17.00 uur en wordt om 20.00 uur afgesloten met de bekendmaking van het opgehaalde bedrag.

Dit jaar heeft de Lions Club Scherpenzeel-Woudenberg-Renswoude gekozen om de opbrengst te schenken aan de Stichting Ponypret Woudenberg. Deze Stichting stelt zich ten doel kinderen van minder vermogende ouders pony te laten rijden. Voor de opbrengst van de veiling wil de stichting een menwagen aanschaffen waarmee gehandicapte kinderen kunnen genieten van het ponyrijden.

Tijdens de haringparty zal via het principe van een Amerikaanse veiling een vaatje Hollandse Nieuwe aan de man worden gebracht. Dit jaar heeft de Lions Club hiervoor de ervaren en kleurrijke veilingmeester Nielsson Kooyman ingehuurd. Hij is onder andere bekend van zijn optreden in de serie Goede tijden, Slechte tijden. Vorig jaar werd het vaatje voor 2.300 euro gekocht door een aantal leden van de serviceclub Ronde Tafel 132.

De voorverkoop is gestart. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van de Lions Club Scherpenzeel- Woudenberg-Renswoude, de Esso Voskuilen in Woudenberg, Schimmel Brasserie 1885 in Woudenberg en Ab Gaasbeek Makelaardij in Renswoude. Aan de zaal zijn zolang de voorraad strekt ook kaarten verkrijgbaar.