• Adriaan Hosang

Handtekening onder verkoop Rechthuis Renswoude

RENSWOUDE Het was toch een bijzonder moment toen de overdacht van het Rechthuis aan de Dorpsstraat beklonken werd. Dat gebeurde in de kamer van burgemeester Annelies van der Kolk, via het zetten van de handtekeningen en parafen door enerzijds Annelies van der Klok namens de gemeente en anderzijds Frank van Woerden, de koper van het pand waarin voorheen Garage Van Vlastuin en Van Raaij gevestigd waren.

Frank van Woerden legt uit dat het de bedoeling is om het pand eerst helemaal af te breken. ,,De voorzijde wordt daarna weer teruggebouwd naar de situatie zoals het er destijds, volgens de originele tekeningen, heeft uitgezien." In het complex komen 16 koopappartementen, die qua oppervlakte variëren van 60 m² tot 95 m². ,,Opzet is om bij de uitvoering van het complex uit te gaan van de stijl zoals het gebouw vroeger heeft gehad. Binnen zal men gebruik kunnen maken van alle gemakken van de tegenwoordige tijd", legt Frank uit.

Na de zomervakantie is het de bedoeling om te starten met de verkoop van de 16 appartementen en eind 2015 wordt begonnen met de sloop en aansluitend de nieuwbouw. Als alles volgens plan verloopt kan de oplevering van het appartementencomplex in de zomervakantie van 2016 een feit zijn.

* Lees meer in Scherpenzeelse Krant van dinsdag 31 maart.