• Hannie van de Veen
  • Boekenmarkt bij Dorcas aan de Steeg

    Hannie van de Veen
  • Het bleef de hele ochtend druk in de boekenhal.

    Hannie van de Veen
  • Ook bij Dorcas aan de Steeg kwamen velen naar boeken snuffelen

    Hannie van de Veen

'Handelaren blijven lokken'

WOUDENBERG De Dorcaswinkels aan de Maarsbergseweg en De Steeg hielden op zaterdag 9 maart een boekenmarkt. Doordat één van beide winkels de markt een week vervroegde, vielen de data samen. Dit leek echter geen gevolgen voor het aantal bezoekers te hebben: het was bij beide winkels razend druk en er werd veel gekocht. Vanaf de start van de markten stonden de handelaren al voor de deur te dringen.

Bij de boekenmarkt van Dorcas aan de Maarsbergseweg in Woudenberg waren 5000 boeken en veel lp's en dvd's te koop in een grote hal naast de winkel. Met enkele vrijwilligers waren een dag van tevoren alle boeken hier op onderwerp gesorteerd neergezet. De winkel beschikt niet over opslagruimte. Een klein deel komt in de winkel terecht en de onverkochte boeken worden afgevoerd als oud papier. Niet verkochte Engelstalige dvd's gaan naar Roemenië en Bulgarije. Daar gaat ook regelmatig vanuit Woudenberg een kledingtransport heen.

Bij de boekenmarkt van Dorcas aan De Steeg stonden 100 dozen met boeken opgesteld in de ruimte waar anders het sorteren van kleding plaatsvindt. Ook hier was alles per onderwerp gerangschikt. Zowel boeken, platen, dvd's als cd's werden verkocht voor 50 cent. Coördinator Marten Groenewold: ,,Om handelaren te blijven lokken zet ik regelmatig wat interessants over specifieke onderwerpen in de schappen van de winkel op de eerste etage. Ik heb voor de liefhebbers bijvoorbeeld een sortering Hebreeuwse boeken, maar ook Latijn en een serie over positiebepaling. Het is moeilijk om van tevoren te bepalen waar vraag naar is. Die ervaring had ik vroeger al toen ik met een boeken- en muziekkraam op markten stond. Ook is het soms lastig om je eigen voorkeur buiten beschouwing te laten."