• Woudenberg - Mensen kunnen weer bij de huisarts terecht voor de jaarlijkse griepprik. Vooral ouderen maken hier gebruik van, maar ook hart-, suiker- en carapatienten.

    Koen Suyk

Griepprik bij huisartsen Woudenberg

WOUDENBERG Mensen die meer kans lopen op complicaties als ze griep krijgen, ontvangen van hun huisarts een oproep voor een griepprik.

Patiënten van huisartsenpraktijk De Schans worden verwacht in de praktijk aan Schans 28 (in het multifunctioneel centrum) en patiënten van huisartsenpraktijken De Zandbloem en Tan & De Jong kunnen terecht in de praktijken aan de Prinses Christinastraat op dinsdag 25 oktober van 17.00-18.00 uur en donderdag 3 november van 18.30-19.30 uur.

De vaccinatie wordt gegeven op bovengenoemde avonden of bij hoge uitzondering, in overleg met de doktersassistente, tijdens praktijkuren. De huisartsen verzoeken iedereen dringend om de oproepkaart/-brief mee te nemen en zich te houden aan bovengenoemde data en locaties.

Elk jaar krijgt één op de tien mensen griep, maar sommige mensen lopen meer kans op complicaties. Dat geldt vooral voor mensen van 60 jaar en ouder, mensen met een hart- of longziekte, mensen met suikerziekte, nierpatiënten en mensen met weinig afweer door een ziekte of een medische behandeling, zoals chemotherapie. Voor hen kunnen de gevolgen van griep ernstiger zijn.

Wie geen oproep heeft gekregen, en wel behoort tot de eerder genoemde risicogroepen, of wie voor eigen rekening een vaccinatie wil hebben, kan contact opnemen met zijn eigen huisartsenpraktijk. Via de assistente van de huisarts kan de degene die de griepprik voor eigen rekening wil laten toepassen tegen contante betaling (€13,50- incl. vaccinatie) een recept voor een vaccin ophalen. U krijgt van uw huisarts een betalingsbewijs voor het recept en de injectie. De kosten van het vaccin bedragen € 23,56 en worden door de apotheek verrekend.

Reageren kan ook via de website van de praktijk.