• Roos Koole

Griepgolf treft ook Woudenbergse basisscholen

WOUDENBERG Was het de afgelopen maanden al steeds lastiger om invaljuffen en -meesters te vinden op basisscholen, met de huidige griepepidemie daaroverheen en daardoor zieke leerkrachten thuis, wordt het nog veel lastiger. Dat merken de scholen in Woudenberg ook.

René de Korte, directeur van de Wartburgschool, vertelt dat zijn school goede opvang heeft via oproepkrachten. ,,Wij hebben alleen op maandagmiddag groep 5 naar huis moeten sturen", vertelt hij. Ook op de Julianaschool wordt de problematiek herkent. ,,We kunnen niet in de toekomst kijken, maar tot nu toe hebben wij geen klassen naar huis hoeven sturen", aldus Roland Bruggeman.

Dat geldt ook voor de Olijfboom. Adjunct-directeur Agnes Hardeman benadrukt dat het wel veel creativiteit kost om dit de afgelopen weken voor elkaar te krijgen. ,,De invalpool van de Viermaster is met alle zieken standaard leeg. Gisterenavond meldde een leerkracht zich ziek en de invalkracht die ik wilde bellen was net door een andere school benaderd. Wij hebben het intern opgelost. Op dinsdag sta ik normaal niet voor de klas, maar ben ik 's middags ingevallen en een collega 's morgens. Wij hebben ook een vierdejaars stagiair, die af en toe inspringt. Gelukkig is de griepgolf weer een beetje op zijn retour."

De Jan Ligthartschool heeft deze week één keer een groep naar huis moeten sturen. Dit heeft echter niet met de griepgolf te maken, maar met het feit dat een leerkracht langdurig ziek is en het moeilijk is om invalkrachten te krijgen. Er zijn inmiddels wel veel zieke kinderen op school, maar de leerkrachten gelukkig nog niet. Op de Griftschool valt het ook nog wel mee. Alleen wat kinderen in de bovenbouw zijn ziek. Ook hier wordt het probleem van het krijgen van invalkrachten herkent. Een medewerker vertelt dat zij gebruik maken van een speciale lijst van de Stichting Eemvallei. Het is altijd al moeilijk om invalkrachten te krijgen, maar met de griepgolf zal dat alleen maar moeilijker worden verwachten ze ook op de Griftschool.