• Grebbelinie Bezoekerscentrum
  • Grebbelinie Bezoekerscentrum

Grebbelinie maakt kennis met houten soldaten

RENSWOUDE Grebbelinie Bezoekerscentrum Fort gaat kinderen en ouders kennis laten maken met Enrico, Diederik, Louis, Cornelis, Kobus, Jan, Heinz en Tom, de houten soldaten van de Grebbelinie. Kinderen leren op spelenderwijs over de cultuurt en natuur op de Grebbelinie. De acht soldaten representeren vier verschillende tijdsperioden van 1629 tot 1945.

Het bezoekerscentrum is het startpunt van een ontdekkingstocht die onder andere met een stripverhaal, reenactors, speurtocht en workshops gemaakt kan worden. Restaurant Grebbelounge heeft de verhalen van de houten soldaten in de menukaart verwerkt en er is zelfs een echt paspoort dat toegang geeft tot de expositie en allerlei belevingen. Het Grebbelinie Bezoekerscentrum geeft meer inzicht in het verleden, waardoor jong en oud de huidige tijd beter leren begrijpen.

Vakmensen, topillustratoren, historici en kunstenaars bundelen de krachten om educatie en entertainment samen te laten komen. In samenwerking met vertegenwoordigers van de gemeente Renswoude, Staatsbosbeheer, vrijwilligers en ondernemers wordt het verhaal van de Grebbelinie een ware beleving. Onder leiding van edutainmentspecialist Simon Roelofsen is er een totaalbeleving ontstaan die volwassenen en kinderen niet zal ontgaan. Bert Rietberg is als absolute expert van de Grebbelinie onmisbaar voor de feiten, de cijfers en de historische kennis die nodig is om een kloppend en correct verhaal te maken.

Tijdens een gratis toegankelijk open huis op 8 juli wordt iedereen uitgenodigd om kennis te maken met de Grebbelinie. In aanwezigheid van Luitenant Generaal Beulen en burgemeester Doornenbal - van der Vlist van Renswoude zullen kinderen op een spectaculaire wijze de acht houten soldaten 'afmarcheren' bij het Fort aan de Buursteeg. Het bruist de hele dag van de activiteiten met workshops, een lokale markt, reenactors, demonstraties en speelse momenten. Iedereen die het belangrijk vindt dat kinderen de kans krijgen om de Grebbelinie te ervaren is welkom van 11.00 tot 17.00 uur op het Fort aan de Buursteeg in Renswoude. Adres: Buursteeg 2, Renswoude