Gratis app voor afval scheiden

RENSWOUDE Inwoners van Renswoude kunnen vanaf nu nog makkelijker hun afval scheiden met de Recyclemanager. De Recyclemanager is een gratis app waarmee je kunt opzoeken in welke afvalbak het afval hoort, waar de dichtstbijzijnde afvalbak staat en wanneer het afval wordt opgehaald.

Alle praktische informatie over afval is voor het eerst te vinden op één plek. De Recyclemanager is een unieke samenwerking van verschillende organisaties die verantwoordelijk zijn voor de inzameling en verwerking van afval.

De gemeente Renswoude sluit zich hierbij aan zodat inwoners lokale informatie ook digitaal kunnen raadplegen. De informatie over afvalscheiding blijft ook beschikbaar via de website van de gemeente: www.renswoude.nl/afval

De gemeente hoopt dat er door de app meer afval wordt ingezameld en de kwaliteit van de afvalscheiding verbetert. Door goede afvalscheiding kan er meer worden gerecycled. Daarmee blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.

De Recyclemanager is te downloaden in de Apple Appstore en de Google Playstore. Mensen met een computer, laptop of Windows Phone vinden dezelfde informatie op de website: www.recyclemanager.nl.