Goud voor bruidspaar Moesbergen

WOUDENBERG Voor het echtpaar Henk en Gertrud Moesbergen-Zitzmann was woensdag 16 maart een bijzondere dag: het was 50 jaar geleden dat ze elkaar het ja-woord gaven. Burgemeester Titia Cnossen kwam hen feliciteren met hun 50-jarig huwelijk. Ook de jongste dochter Gerda en haar partner Jasper waren daarbij aanwezig, de oudste dochter Franca woont met haar gezin in Duitsland.

Door Hannie Lamberink

Het huwelijksjubileum wordt pas over een paar weken feestelijk gevierd met de kinderen en negen kleinkinderen maar de vele kaarten en bossen bloemen maakten het in de huiskamer ook nu al tot een feest. Henk, die met zijn tweelingbroer Ab opgroeide als zoon van de kolenboer aan de Stationsweg, en Gertrud, die in de jaren '50 vanuit Duitsland bij huize Constantia bij Quatre Bras was komen wonen, leerden elkaar kennen op de vroegere tennisbaan bij 't Schilt. Ook op het gemeentehuis waar Henk werkzaam was hadden ze elkaar al eens gezien. Henk was na anderhalf jaar bij de belasting gewerkt te hebben op het gemeentehuis terechtgekomen als bode en moest ook voor de hondenbelasting op pad in het buitengebied van Woudenberg. Hij begon in de tijd van burgemeester Hosang tegelijk met de heer Van Oijen bij de gemeente en werkte uiteindelijk in 39 jaar onder vier burgemeesters.

Via privé opleidingen en avondschool klom Henk op tot gemeentesecretaris en ambtenaar van de burgerlijke stand: ,,Ik heb ruim 850 huwelijken gesloten". Door zijn werk bij de gemeente kenden hij veel mensen in het dorp maar ook hun achtergronden. In 1966 trouwden Henk en Gertrud en gingen wonen aan de Kennedylaan waar hun dochters geboren werden. Later verhuisden ze naar het Griftpark maar nu wonen ze met veel plezier aan de Steen. Het gezin is altijd maatschappelijk betrokken geweest. Dat blijkt uit de vele functies waarin beiden actief zijn geweest. Gertrud heeft 15 jaar als reisleidster voor Beter Uit Reizen gewerkt maar werkte ook in de elektrazaak van Gerrit en Mien Blokhuis (en zorgde later voor hen) en was presidente van de vrouwenvereniging. Vorming en ontwikkeling vond ze altijd boeiend en belangrijk. Nu is ze al meer dan 20 jaar vrijwilligster bij zorgcentrum Groenewoude en zit in de Cliëntenraad daarvan. Henk is een bekend gezicht in Woudenberg door zijn vele activiteiten naast het werk bij de gemeente. Hij heeft altijd graag gezongen en zong als kind in het kinderkoor van 'de Lijster'.

Hij is 30 jaar lid maar later ook voorzitter geweest van deze opera- en operettevereniging. Nu zingt hij al weer 23 jaar bij Jubilate Deo en het seniorenkoor daarvan. De concerten van zijn koor vind hij altijd weer prachtig om mee te maken. Henk zat in het bestuur van de Oranjevereniging en was na Cees van Ekris voorzitter van Oud Woudenberg. Door zijn ziekte moest hij noodgedwongen minder actief worden maar hij biedt wel de helpende hand bij de weeksluitingen in Groenewoude en is actief voor Christenen voor Israël. Henk en zijn vrouw hopen nog heel lang van elkaar en van het huis waar ze nu met zoveel plezier wonen te mogen genieten.