• Joke van der Heide

Goede opbrengst Scheurkalender

WOUDENBERG Isa en Maud de Man van gymnastiekvereniging Longa reikten dinsdag 27 december de eerste Woudenbergse Scheurkalender 2017 uit aan wethouder Pieter de Kruif. Dit was de start voor het huis-aan-huis verspreiden van de 4.500 gratis kalenders door voornamelijk de jeugdleden van de deelnemende verenigingen.

Joke van der Heide

Het was ook een mooi moment om de Woudenbergers namens de drie verenigingen een goed 2017 te wensen. De reacties waren volgens de bezorgers hartverwarmend. Woudenbergers vinden de Woudenbergse Scheurkalender een sympathiek initiatief van Harmoniegezelschap Fidelio, Gymnastiekvereniging Longa en Voetbalvereniging Woudenberg. Het doel om de krachten te bundelen, was om samen extra inkomsten te genereren, om meer te kunnen doen voor de leden. Maarten Radstaake van Longa: ,,Wij zijn drie heel verschillende verenigingen met iedere andere bestemmingen en doelen voor het opgehaalde geld. Toch was de saamhorigheid groot. Met vele handen en in goede samenwerking hebben wij dit project gerealiseerd."

MOOI RESULTAAT Er zijn 250 pagina's verkocht. Op dit moment wordt de balans opgemaakt, maar dat het een mooi resultaat is voor de deelnemende verenigingen, staat als een paal boven water. Zeker voor het eerste jaar.

Voor volgend jaar wil de organisatie onderzoeken of dit initiatief een vervolg krijgt. Dan zijn andere verenigingen welkom om deel te nemen. Hoe meer verenigingen hoe meer draagvlak en kans dat alle pagina's worden verkocht volgens Radstaake. De opstartkosten zijn dan al gemaakt.

,,Alleen van 5 tot 8 januari is het niet helemaal goed gegaan", vertelt hij lachend. Wethouder Pieter de kruif was trots op het resultaat. De titel 'Verbinden door te scheuren' sprak hem erg aan.