Gift Senioren Belangen voor Coalitie Erbij

WOUDENBERG Tijdens de themamiddag op 18 maart van Senioren Belangen had het bestuur een verrassing voor het ook aanwezige bestuur van Coalitie Erbij: zij kreeg een geldbedrag van 250 euro overhandigd voor de aanschaf van gezelschapsspellen voor hun Samen op Zondagactiviteit.

De pas sinds december 2015 bestaande vereniging Senioren Belangen stelt zich ten doel de belangen te behartigen van senioren-leden in Woudenberg, Scherpenzeel en Renswoude op het gebied van toegankelijk openbaar vervoer, woon- en zorgvoorzieningen en goede inkomensvoorzieningen.

SAMEN OP ZONDAG De activiteiten van Coalitie Erbij om eenzaamheid tegen te gaan spreken hen aan: onder de leden van Senioren Belangen zijn ook mensen die de gezellige en succesvolle 'Samen op Zondag' activiteiten bezoeken. Als mensen zich minder eenzaam voelen, kan dat hun gezondheid ten goede komen en maken dat ze minder zorg nodig hebben.

ÉÉN SCHAAP In de Woudenbergse Coalitie Erbij participeren verschillende zorgorganisaties zoals Buurtzorg, Centraalzorg, Beweging 3.0, Jeugd-Punt, Rode Kruis, SWO, kerken en gemeente. Voorzitter van Coalitie Erbij, Jeanine Schaling: "Samen op Zondag blijkt in een grote behoefte te voorzien. Het succes ervan is mede te danken aan de inzet van veel vrijwilligers maar ook aan sponsoren die voor ons klaar staan. We zijn heel blij met de gift van Senioren Belangen en willen daarvan wat spellen kopen die door bezoekers als wens genoemd zijn: Triominos, Scrabble en Rummycup. Onze bezoekers zouden ook graag willen sjoelen, maar de aanschaf van een sjoelbak is met deze gift nog niet haalbaar. Nu er één schaap over de dam is hopen we dat er meer volgen. Sponsors zijn altijd welkom!"

Frits Velker overhandigde Jeanine Schaling, Josine Hellenthal van Beweging 3.0 en Annie Bos van Buurtzorg de gift. Na dit officiële moment werd de themamiddag voortgezet met een presentatie van Oud Woudenberg in de vorm van een optreden van 'Melis en Jansje' (Mees de Man en Janny Goemaat).