• Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen
  • Hannie Lamberink-van de Veen

Gezellige Sinterklaashappening in de Camp

WOUDENBERG De sport- en spelmiddag van de stichting Vrienden van Sinterklaas in Woudenberg werd net als voorgaande jaren een gezellige happening. Op woensdag 29 november kwamen bijna 150 kinderen van 4 tot 8 jaar naar sporthal de Camp om samen met een aantal pieten en in aanwezigheid van Sinterklaas allerlei sportactiviteiten te doen. In verband met de veiligheid was er een maximum aantal kinderen vastgesteld en daarom moest iedereen van te voren aanmelden.

Gymnastiekvereniging Longa stelde de zaal deze woensdagmiddag ter beschikking en was aanwezig voor hand en spandiensten. Er waren veel kinderen van de woensdagmiddag gymgroepen  aanwezig. SNO Woudenberg en stagiaires van de MBO sportopleiding in Amersfoort organiseerden de activiteiten en het sinterklaascomité zorgde voor de aanwezigheid van sint en pieten en de traktaties in de vorm van drinken en pepernoten. Er stonden leden van het comité bij een spelonderdeel maar ook enkele ouders hielpen. Om op te warmen werden er sinterklaasliedjes gezongen. Gelukkig lieten Sint en een tiental pieten niet lang op zich wachten. Ook het pietenbruidspaar was er weer bij.

Nadat de kinderen in 2 groepen van 4-6 jaar en 6-8 jaar verdeeld waren kon iedereen volop gaan sporten. De pieten deden mee of gaven leiding bij een onderdeel. Sinterklaas liep rond en kwam bij alle activiteiten kijken. Hij gaf handjes en bewonderde de prestaties van de kinderen. Er was veel gelegenheid voor de kinderen om even met sinterklaas of de pieten te kletsen. Verschillende kinderen waren verkleed als zwarte piet. Meegekomen ouders stonden achter de tribune of relaxten in het sportcafé. Een enkel huilend kind werd door Sint getroost. Sinterklaas greep ook in toen er een bal vastzat achter een basketbalbord: met zijn lange staf tikte hij de bal er weer tussen uit.

In groepjes van ongeveer 8 kinderen werden alle spelonderdelen afgewerkt: koprollen op de lange mat, hoela hoep, minitramspringen, basketbal scoren, over een bank tegen het wandrek oplopen, pittenzakjes door een korf heen gooien, blokken stapelen en over een bank tussen 2 kasten lopen. Steeds werd gewisseld van onderdeel. De jongste kinderen mochten 6 spelonderdelen doen, de groteren 5 onderdelen. Bij de minitrampoline was een opvallend deskundige piet bezig de kinderen aanwijzingen te geven.

Nu de groepjes kleiner waren dan andere jaren was het voor de kinderen en alle leiding gezelliger en minder massaal. Wil Schimmel van de stichting Vrienden van Sinterklaas:" Het is fantastisch dat er zoveel mensen zich vanmiddag weer vrij konden maken van school of werk. Ze zetten zich allemaal belangeloos in en daar zijn we heel blij mee!"