• Timo van der Mijl
  • Timo van der Mijl
  • Timo van der Mijl
  • Timo van der Mijl

Gewonde bij eenzijdig ongeval Geeresteinselaan Woudenberg

WOUDENBERG Bij een eenzijdig ongeval op de Geeresteinselaan in Woudenberg is zondagochtend een gewonde gevallen. Het ongeval vond plaats ter hoogte van hectometerpaal 55,2, net na de rotonde bij de J.F. Kennedylaan, richting Amersfoort. De bestuurder of bestuurster van een personenauto kwam vanuit de richting Woudenberg en is door nog onbekende oorzaak tegen een boom gereden. Door de klap draaide de auto en kwam deze op de andere rijstrook terecht.

Rond 08.50 uur werden ambulance en politie opgeroepen voor het ongeval. Bij het ter plaatse komen van de hulpdiensten bleek dat de bestuurder of bestuurster bevrijd moest worden uit de auto door de brandweer. De brandweer van Woudenberg en een Officier van Dienst werden rond 09.00 dan ook opgeroepen voor een ongeval met beknelling. Na aankomst is het slachtoffer, in samenwerking met de ambulancedienst, uit de auto bevrijd. Vervolgens is het slachtoffer met een ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.

Een weginspecteur van de provincie Utrecht kwam ter plaatse om het wegdek te reinigen en de schade aan de weg en het wegmeubilair op te nemen. Een berger heeft vervolgens de betrokken personenauto afgevoerd. Ten tijde van het ongeval is de Geeresteinselaan volledig afgesloten geweest voor verkeer. Nadat het slachtoffer was vervoerd naar het ziekenhuis kon het verkeer vanuit Amersfoort via het fietspad richting Woudenberg rijden.

Over de ernst van het letsel is niets bekend. Tevens is niet bekend hoe het ongeval exact heeft kunnen gebeuren.