• Gerwout Lamberink
  • Gerwout Lamberink
  • Gerwout Lamberink
  • Gerwout Lamberink
  • Gerwout Lamberink

Gevarieerd aanbod aan kunst en cultuur

WOUDENBERG Tijdens een gezellige inloopavond 25 augustus presenteerden de docenten van Kunst en Cultuur Woudenberg in het Cultuurhuis hun cursusaanbod voor 2017-2018. Zowel op de begane grond als in de ateliers op de 2e verdieping waren stands ingericht. Tot 21 uur druppelden bezoekers binnen.

Iedereen kon zich op zijn gemak oriënteren onder het genot van een hapje en een drankje. Bezoekers konden kennismaken met de professioneel opgeleide docenten, die veelal als kunstenaar aan de Kunstberg verbonden zijn, informatie krijgen over de gevarieerde cursussen en zich zelfs al inschrijven voor de cursus van hun keuze. Sommige cursussen zaten daarbij al snel vol terwijl anderen nog plaatsen voor cursisten over hadden. Optredens van de volwassenengroep blokfluit onder leiding van Anita Broekema luisterden de avond op. De presentaties van de creatieve cursussen schilderen, tekenen, aquarel schilderen, portret tekenen, buiten schilderen, keramiek, beeldhouwen, glasfusing en werken met papier vonden plaats in de ateliers zodat iedereen die kon bekijken. Andere cursussen zoals natuurfotografie, blokfluitles, weerbaarheidstraining voor vrouwen, mindfulness, yoga, schrijven, naailes, textielkunst, haken en vilten waren op de begane grond. Bij Kunst en Cultuur worden niet alleen cursussen voor volwassenen gegeven maar ook voor kinderen. Ook zijn er open ateliermogelijkheden voor beeldhouwen, schilderen en handwerken en is er het kinderatelier. 

Alle informatie staat ook in de brochure die huis aan huis bezorgd is en in het Cultuurhuis verkrijgbaar is. De Open Avond was tegelijkertijd de afsluiting van de cursistenexpositie in galerie  de Kunstberg tijdens de afgelopen zomermaanden. Het Cultuurhuis gebruikte deze avond om ook activiteiten onder de aandacht te brengen zoals het Filmhuis en het winkeltje Hip en Handgemaakt. Hoewel Stichting Oud Woudenberg, dat op dezelfde verdieping als de ateliers gehuisvest is in het Cultuurhuis, geen onderdeel is van Kunst en Cultuur profiteerden ze deze avond wel van de vele bezoekers.