• Boon werkt sinds 1980 bij de Rabobank. ,,Ik had graag de veertig jaar voltooid, maar dit is ook goed. -

    Pauw Media

Geurt Boon verlaat Rabobank

WOUDENBERG/SCHERPENZEEL/RENSWOUDE Directievoorzitter Geurt Boon neemt op 1 februari 2019 afscheid van Rabobank Gelderse Vallei. Hij heeft dat besluit zelf genomen. ,,We staan als bank aan de vooravond van verandering in de structuur van de organisatie. Het is goed als die verandering door een frisse nieuwkomer geleid wordt", vindt Boon.

Edward Doelman

Zelf had de 57-jarige directeur uit Ederveen het voornemen om tot zijn zestigste door te werken. ,,Dat idee had ik eind 2014, toen de fusie tussen Rabobank Barneveld-Voorthuizen en Rabobank Lunteren-Woudenberg een feit was. Die rust in de directie zou goed voor de organisatie zijn." Wat dat betreft is Boon ook tevreden. ,,Gelderse Vallei behoort tot de top tien van best presterende Rabobank-kantoren in Nederland. Daar zijn we ook trots op." Het kantoor verzorgt een gebied dat onder meer Woudenberg, Scherpenzeel, Renswoude, Barneveld, Achterveld, Harskamp en Ederveen omvat.

Ondanks de plek in de top tien, gaan de veranderingen door benadrukt Boon. ,,De wereld verandert steeds sneller, onder meer door automatisering en digitalisering. Banken moeten daar constant op inspringen, terwijl onze klanten ook bij ons aankloppen voor heel specifieke vragen"

STRUCTUUR De afgelopen jaren is mede daardoor de structuur van de Rabobank veranderd, zegt Boon. ,,Ons hoofdkantoor in Barneveld heeft zich bijvoorbeeld toegelegd op de agrarische sector voor de gehele regio. Wij buigen ons bijvoorbeeld over een financieringsvraag van een boer uit het Eemland. Op onze beurt centraliseren we met acht lokale banken bepaalde expertises, bijvoorbeeld adviseurs voor de grootzakelijke markt, vermogensmanagers en HR-adviseurs in Utrecht."

Die ontwikkeling van die specialismes is een goede zaak, vindt Boon. ,,Zo kunnen we nog meer van elkaar leren en de kwaliteit van onze dienstverlening en advisering waarborgen, daar geloof ik echt in."

LOGISCH MOMENT Deze nieuwe structuur zorgt ervoor dat de bank na de fusie van 2014 'weer' in transitie gaat. ,,Dat is vooral intern, maar onze klanten en medewerkers verdienen een directeur die daar voor de volle tweehonderd procent voor gemotiveerd is en voor de troepen uitloopt." Die motivatie is er bij hem zeker nog, benadrukt Boon. ,,Maar ik ben ook reëel. Ik kan zonder problemen nog twee jaar doorgaan, maar ik kan nu ook het stokje doorgeven aan een andere directeur. Dit is een logisch moment om dat te doen."

Boon werkt sinds 1980 bij de Rabobank. Met Jos Eringfeld vormt hij momenteel de directie van Rabobank Gelderse Vallei. ,,Ik had graag de veertig jaar bij Rabobank voltooid, maar dit is ook goed. Dit werk is een mooi hoofdstuk in mijn leven geweest."

De scheidend directievoorzitter treedt formeel op 1 februari 2019 uit dienst. ,,In de maand ervoor ga ik mijn opvolger of opvolgster inwerken." Wie Boon zal opvolgen, is nog niet bekend.