• Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink

Geuren en klanken op culturele avond in de Voorhof

WOUDENBERG Heerlijke geuren en de klanken van slagwerkgroep Hypercussion kwamen de bezoekers van de culturele avond al tegemoet. In de Voorhof was het een drukte van belang: vele 'goede buren' waren hier naar toe gekomen. De avond was onderdeel van het jaarthema Goede Buren en het project dat hier bij hoort rond Pasen en Pinksteren.

Door Hannie Lamberink

Voor het buffet in de hal van de kerk stond een flinke rij. Er waren culinaire specialiteiten uit onder andere Mexico, Indonesië, Ethiopië en de Filippijnen. Maar ook Hollands eten ontbrak niet: er was hutspot en zuurkool met runderworst. Opvallend was wel dat de andere schalen en pannen al lang schoon leeg waren toen de stamppot nog verkrijgbaar was!

OPTREDENS In de kerkzaal stonden tafels en stoelen waaraan men kon eten. Ondertussen waren er optredens van Hypercussion, de Valleiparels, Mandigo Victor met djembé en zang en dans uit Iran, Indonesië en de Filippijnen. Bij de Koerdische dans deden vele gasten mee! De avond bood volop kans op ontmoeting!

Heel bijzonder was de komst van een grote groep vluchtelingen die in verschillende noodopvanglocaties elders in het land verblijven. Zij zijn begin november in de crisisnoodopvang in sporthal de Camp geweest en hebben nog altijd contacten met Woudenbergers. Het weerzien met hen en met burgemeester Cnossen was dan ook allerhartelijkst! Het was boeiend om te horen hoe deze 'tijdelijke Woudenbergers' heel langzamerhand proberen hun leven op te bouwen en bezigheden te zoeken die passen bij hun achtergrond, opleiding en talenten.

ETHIOPISCHE KOFFIE Na het buffet zorgden het branden van de Ethiopische koffie en de bijbehorende ceremonie voor andere geuren en kon iedereen verder genieten van de gezellige sfeer en alle ontmoetingen.