Getuigen gezocht van brandstichting in gemeentehuis Woudenberg

WOUDENBERG Opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht besteedde woensdagavond aandacht aan de brandstichting in het Woudenbergse gemeentehuis en hoopt dat mensen kunnen helpen met deze zaak.

Een man uit Woudenberg hoorde vrijdagavond 10 mei rond 23.30 uur een harde klap komend uit de richting van het gemeentehuis en kort daarna glasgerinkel. Hij vertrouwde het niet en ging kijken. Hij zag dat er brand woedde in het gemeentehuis, waarbij de vlammen metershoog oplaaiden. Hij belde 112 en de brandweer. Die had de brand gelukkig snel onder controle. Na onderzoek blijkt dat het ging om brandstichting.

Het kantoorgedeelte op de begane grond is het meest beschadigd. Verder heeft het gehele gebouw rookschade opgelopen. De getuige heeft iemand op een scooter zien wegrijden bij de achterkant van het gemeentehuis, over de Parklaan in de richting van de Schans. Vermoedelijk zat daar alleen de bestuurder op, maar dat is niet helemaal zeker. De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van deze brandstichting, maar ook naar mensen die de brandstichter, in zijn eentje of met een medeverdachte, heeft zien vluchten op de scooter.

Tips zijn welkom via tel. 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTVUtrecht,Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.