• Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink-van de Veen

Geslaagde Kaartenactie Koningin Julianaschool

WOUDENBERG In de dagen voor Kerst vinden mensen inspiratie om in actie te komen voor goede doelen. Zo wordt er al jarenlang elk jaar een kaartenactie georganiseerd door de Rode Kruis afdeling in Woudenberg.

Alle Woudenbergse scholen doen daar aan mee. Schoolkinderen uit groep 8 en soms ook uit andere groepen maken daarbij kerstkaarten voor ouderen en bezorgen die vervolgens zelf. Dit jaar waren kinderen uit groep 8 van de Koningin Julianaschool aan de beurt om de kaarten te bezorgen. Andere jaren deden kinderen van andere scholen dat.

De kaartenactie wordt geregeld door Hennie ter Maaten die ook de jeugd EHBO lessen op de basisscholen verzorgt: ,,Zo lang ik bij de EHBO actief ben wordt deze actie al georganiseerd voor de ouderen in zorgcentrum Groenewoude. Dat is dus al 25 jaar. Nu kregen ook andere ouderen een kaart. We gingen 21 december met 8 kinderen en 3 vrijwilligers van het Jeugd Rode Kruis naar Groenewoude en de Kersentuin en begonnen op de begane grond kaarten uit te delen aan de bewoners. Daarna waren de afdelingen Kleinschalig Wonen, waar dementerende ouderen wonen, aan de beurt. Daar kregen we wat drinken. Vervolgens gingen we naar de bewoners van de Kersentuin. Soms mochten we even binnen komen maar er waren ook ouderen niet thuis. Die kregen de kaart in de brievenbus. De kinderen vonden het leuk om te doen. Ze kregen snoepgoed dat we eerlijk verdeeld hebben. De kaarten die over waren zijn gebracht bij andere ouderen in het dorp. Op de kaarten staat de naam en het adres van de afzender zodat de ontvanger eventueel wat terug kan sturen."