• De Waardevol Award-winnaars.

    Margreet Hendriks

Gert-Jan Segers reikt Waardevol Awards uit: ´Goed doen in samenleving´

SCHERPENZEEL/WOUDENBERG De partijleider van de ChristenUnie, Gert-Jan Segers, reikte maandagavond in partycentrum Schimmel in Woudenberg de Waardevol Awards uit aan ´Waardevolle Scherpenzelers en Woudenbergers. De landelijk politicus en lid van de Tweede Kamer was er te gast bij een bijeenkomst in het kader van de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Margreet Hendriks

De Awards voor 'Waardevolle Scherpenzelers', die bekend werden gemaakt door CU-raadslid Aart van de Peut, gingen naar de 50-jarige en zeer actieve Vereniging Oud Scherpenzeel, de permanente rommelmarkt ten bate van muziekvereniging Caecilia en de Hervormde kerk en het vrijwilligerskorps van zwembad 't Willaer. Wim van de Berg (voorzitter Vereniging Oud Scherpenzeel), Gijs van Galen (oprichter rommelmarkt) en de heren Jan de Ridder, Ton Lammers en Teus van Kommer (technische staf zwembad) namen de Awards, mede namens hun achterban van vrijwilligers, in ontvangst.

GEWELDIGE INZET Raadslid Elli van Oosterom maakte de Awards voor 'Waardevolle Woudenbergers' bekend. Ze gingen naar Elisa Homan, die zich inzet om vluchtelingen en mensen met verblijfsvergunning een warm welkom in Woudenberg te bezorgen en Woudenbergers begeleidt die naast deze nieuwe Woudenbergers wil gaan staan. Wil Schimmel, die zich samen met anderen al 25 jaar inzet om het jaarlijkse Sinterklaasfeest in Woudenberg te organiseren, kon door ziekte zijn Award niet in ontvangst komen nemen. Namens de EHBO Woudenberg namen secretaris Gerrit van de Berkt en Gerda Dekker de Award in ontvangst, die in feite werd toegekend aan alle vrijwilligers van deze organisatie voor hun ´geweldige inzet´ bij tal van plaatselijke evenementen.

BIJZONDERE INZET De 'Waardevol Award' is bedacht door de plaatselijke afdelingen van de ChristenUnie Woudenberg en Scherpenzeel. Het initiatief is bedoeld om dorpsgenoten, verenigingen of organisaties, die zich op bijzondere wijze inzetten voor de lokale gemeenschap, in het zonnetje te zetten. Inwoners van beide plaatsen konden hiervoor mensen nomineren. Uit de (vele) inzendingen is vervolgens een keuze gemaakt.