• Onderweg

  Gerwout Lamberink
 • langs de Nico Bergsteijnweg

  Gerwout Lamberink
 • Gerwout Lamberink
 • Gerwout Lamberink
 • Gerwout Lamberink
 • Gerwout Lamberink
 • Burgemeester Cnossen krijgt een compliment over haar 'medaille'.

  Gerwout Lamberink
 • Gerwout Lamberink

Genieten van zomerse weer tijdens rolloopvierdaagse

WOUDENBERG Voor de vijfde keer organiseerde Lia Koole in dezelfde week als de Vierdaagse in Nijmegen de Woudenbergse rolloopvierdaagse voor de bewoners van zorgcentrum Groenewoude.

De meeste deelnemers genoten in een rolstoel van het zomerweer en de dagelijkse tochtjes in de omgeving maar er waren ook enkelen die op eigen kracht de vierdaagse deden. Dhr. Anken reed op een driewielfiets en dhr.Uneken liep met begeleiding achter zijn rolstoel. Elke dag werd er na de koffie om half 11 gestart en een half uurtje later was de groep van 22 deelnemers dan weer terug. Onderweg was er een versnapering.

Lia Koole:"Vooral het sociale aspect is belangrijk en het 'er even uit zijn'. Dit is een heel gezellig gebeuren. Er wordt gekletst met elkaar en met de vrijwilligers. Het is altijd spannend of we voldoende vrijwilligers hebben maar ook dit jaar waren er weer genoeg mensen om te helpen. Voor sommigen is het best vermoeiend om 4 dagen op stap te gaan maar de meesten genieten!"

Elke dag werd een andere route gevolgd: de eerste dag ging het langs het Cultuurhuis en door het Schanspark weer terug, de tweede dag werd manege Groenewoude bezocht die de rolstoelers elk jaar gastvrij verwelkomt, de derde dag werd er door de nieuwbouwwijk het Groene Woude gelopen en de laatste dag was de kortste route die heen en terug langs de Nico Bergsteijnweg voerde.

Op de laatste dag werden alle deelnemers feestelijk ingehaald door burgemeester Cnossen die voor iedereen een felicitatie en welkomstwoordje had en locatiemanager Bas van Ieperen die medailles uitdeelde. Voor iedereen was er een gladiool als aandenken. Eén van de deelnemers feliciteerde spontaan de burgemeester met haar medaille ambtsketen.Na een dankwoord van Bas van Ieperen aan vrijwilligers en manege Groenewoude werd er gezellig nagenoten met een drankje en hartig hapje.