• Remko de Waal

Gemeente zet WhatsApp in voor veiligheid

WOUDENBERG Inwoners kunnen zelf hun buurt of wijk nog veiliger maken met behulp van BuurtWhatsApp, meldt de gemeente Woudenberg. Door middel van een WhatsApp-groep kunnen buurtgenoten verdachte situaties in de buurt aan elkaar doorgeven en de verdachte in de gaten houden. Ondertussen kan de politie ingelicht worden en eventueel overgaan tot actie.

Een van de speerpunten in het integraal veiligheidsbeleid van de gemeente Woudenberg is het terugdringen van het aantal woninginbraken en pogingen daartoe. De gemeente heeft op de uitvoering de regie. ,,Maar we kunnen het niet alleen", zegt burgemeester Cnossen. "Naast de inzet van de professionele partners, zoals bijvoorbeeld de politie, hebben we ook inwoners en ondernemers hard nodig om Woudenberg veilig en leefbaar te maken en te houden. BuurtWhatsApp levert hieraan een belangrijke bijdrage."

PREVENTIEBORDEN De gemeente Woudenberg heeft preventieborden aangeschaft die aangeven dat er in een buurt een BuurtWhatsApp-groep actief is. Op deze manier worden inbrekers er op attent gemaakt dat er extra oren en ogen op hen gericht zijn. Inwoners kunnen deze borden aanvragen bij de beleidsmedewerker veiligheid van de gemeente via het telefoonnummer 14033. Meer informatie over BuurtWhatsapp is te vinden op www.woudenberg.nl/veiligheid.

Meer informatie over BuurtWhatsApp en het aanmaken is te vinden op www.woudenberg.nl/veiligheid.