Gemeente en De Dorpsbeuk oefenen ontruiming

SCHERPENZEEL - In openbare basisschool De Dorpsbeuk in Scherpenzeel heeft dinsdagmorgen een ontruimingsoefening plaats gevonden. Met enige regelmaat oefent de gemeente de gemeentelijke rampbestrijdingsorganisatie, een van de aanbevelingen van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM). Dit keer lag de nadruk op de opvang en registratie van slachtoffers en het inrichten van De Breehoek als opvangcentrum.

De Dorpsbeuk wilde haar ontruimingsplan en de BHV oefenen, zodoende is het initiatief genomen om een gezamenlijke oefening te organiseren. Om 9.15 vond de ontruiming plaats waarbij leerlingen, leraren en enkele ouders geëvacueerd moesten worden. Met een bus zijn zij naar opvanglocatie De Breehoek vervoerd. Met behulp van de politie, het Nederlandse Rode Kruis en de gemeentelijke boa's is de oefening tot een goed einde gebracht.

Directeur Vera Bouwhuis van De Dorpsbeuk: ,,Het was een erg zinvolle oefening. We zijn als school een goede ervaring rijker. De ontruiming verliep gesmeerd. Blij te weten dat ons ontruimingsplan goed in elkaar zit."