• José van Zuijlen en haar workshop 'gelplate'

    Hannie Lamberink
  • Organisator Jelly Verwaal

    Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink

Geanimeerde gesprekken tijdens creatieve braderie

WOUDENBERG In het atrium van de Orangerie aan de Kersentuin werd op 29 april voor de derde keer een gezellige creatieve braderie georganiseerd. Grote organisator van dit evenement was Jelly Verwaal van de Bewonerscommissie van de Kersentuin.

Paul Vermaas, ook lid van de bewonerscommissie: ,,Deze activiteit is ooit begonnen als kennismaking en ontmoetingsmogelijkheid voor de bewoners van de Kersentuin. Verschillende bewoners van de Kersentuin hebben interessante creatieve hobby's. Daar kunnen ze bij deze braderie iets van laten zien aan medebewoners en belangstellenden. Ook verkopen ze artikelen of werkstukken. Hoewel we geen subsidie meer krijgen heeft Jelly toch alles op alles gezet om dit weer te organiseren. Bewoners wisselen regelmatig en dit is een mooie manier om onderlinge verbondenheid te krijgen."

Jelly: ,,Er zit veel werk aan vast, maar het is de moeite waard als ik iedereen zo gezellig in gesprek zie. Dankzij Hans Stoffer, één van de nieuwste bewoners, kreeg ik 14 tafels te leen voor alle activiteiten. Ik wil de heren die in sneltreinvaart de zaal opbouwden en afbraken heel erg bedanken!"

Er werd een nostalgische boekenverzameling geshowd, er was houtsnijwerk en haak- en borduurwerk, schilderijen en snuisterijen maar ook wigwamtenten van Ineke Grünbauer, waarvan de opbrengst ten goede kwam aan de familie den Os in Suriname, een kraam voor Dorcas en een boekenkraam voor de zending van de Hersteld Hervormde Kerk. Bij José van Zuijlen konden kinderen een leuke afdruk maken op een gelplate en zij verkocht aquarellen en dergelijke. Ook kwam Groenewoudekok Richard om poffertjes te bakken en soep met brood te verzorgen. Vorig jaar kon iedereen in de Serre iets gaan eten maar hij bood aan daar nu op de braderie voor te zorgen. Koffie, thee en limonade was ook verkrijgbaar.

Hoewel er de hele dag tot 15.30 uur bezoekers binnendruppelden en overal geanimeerde gesprekken gevoerd werden, viel de verkoop van artikelen wat tegen.