• Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink
  • Hannie Lamberink

Gasten Alzheimer Café leren over dementie

WOUDENBERG Bezoekers van het Alzheimer Café Woudenberg Scherpenzeel kregen deze week uitleg over wat dementie is. Daarover kwam Desiree Verheijen vertellen.

Het thema was 'Wat is dementie?' Desiree Verheijen, geriater van Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede, vertelde over het herkennen van dementie, de vormen van dementie en hoe de diagnose wordt vastgesteld. Onder dementie wordt een achteruitgaan van de hersenen verstaan wat te merken is aan iemands functioneren. Soms wordt dementie veroorzaakt door de ziekte van Alzheimer maar ook de ziekte van Parkinson, de ziekte van Pick, bloedinkjes door hoge bloeddruk of suikerziekte, of een herseninfarct kunnen de oorzaak zijn.

Doordat er dit keer wat minder belangstellenden bij het Alzheimer Café waren, kreeg de bijeenkomst een persoonlijk karakter en kon iedereen ook eigen vragen stellen over de ervaringen met dementie.

Het laatste Alzheimer Café van dit seizoen is op 10 juni en dan wordt er als afsluiting van 17.00 tot 20.00 uur een broodmaaltijd gehouden. Iedereen is welkom! De eerstvolgende avond is daarna op 9 september. Voor informatie en vervoer kan men bellen naar 033-2778821.

* Lees meer in De Woudenberger van dinsdag 19 mei.