• Van links naar rechts: Edwin Berentsen, Harm van Piggelen en Jorg Schuckmann.

    Joke van der Heide

Fundraisingavond drie sportclubs: Tjindjara, DJ en verloting

WOUDENBERG Drie sportverenigingen houden samen een groot evenement in De Weistaar. Zij hebben alle drie subsidie gehad van de gemeente en willen nu als ´signaal naar de gemeenschap´ zelf als clubs de handen uit de mouwen steken.

Joke van der Heide

Die subsidie is precies wat ons bindt", reageert Harm van Piggelen van Korfbalvereniging Woudenberg. ,,Wij zijn als clubs erg tevreden over de sportaccommodaties in Woudenberg en de mogelijkheden die de gemeente ons biedt om onze ambities voor de toekomst te kunnen realiseren. Dan wil je als club niet alleen je hand ophouden. Daarom hebben wij gezamenlijk als korfbal-, voetbal- en tennisvereniging het initiatief genomen om een fundraisingsavond te organiseren", voegt Edwin Berentsen van Voetbalvereniging Woudenberg toe.

Het idee is ontstaan in oktober, tijdens een informatieavond van de SponsorKoning, een bijeenkomst voor alle sportverenigingen over crowdfunding. ,,Wij waren daar als verenigingen allemaal bij elkaar en spontaan ontstond dit initiatief. Dan denk je dat je nog alle tijd hebt. Eerst vergaderden we één keer per twee weken. Nu is dat iedere week. Er komt veel bij kijken om een professionele avond neer te zetten " aldus Jorg Schuckmann, contactpersoon vanuit tennisvereniging ´t Schilt.

TOPAVOND Inmiddels is er een programma in elkaar gezet en heeft elke vereniging een commissie gevormd. De insteek van de drie clubs is om de aanwezigen samen met hun partner, familie, (sport)vrienden of collega's een topavond te bieden. ,,Een avond met eten en entertainment, zoals in de studio's in Hilversum, maar dan voor een Woudenbergse prijs van 75 euro all-in", vertelt Berentsen enthousiast. Vanuit deze toegangskaart leveren de aanwezigen al een mooie bijdrage aan hun verenigingen. Dit is mogelijk doordat de Weistaar de clubs een ondernemend voorstel heeft gedaan. ,,De Weistaar wil graag iets doen voor de sport in Woudenberg, maar ziet het ook als een pr gelegenheid om 200 lokale mensen in zijn zaak te verwennen met een fantastisch viergangendiner", aldus Schuckmann.

Om de kosten extra te drukken, zullen clubleden helpen met de bediening. Van Piggelen legt uit dat de clubs zo 16, 17 en 18 jarigen actief willen betrekken om zich in te zetten voor hun vereniging. Jongeren van de korfbal gaan bedienen en het damesvoetbalteam zal lootjes gaan verkopen.

THE VOICE KANDIDAAT Over het programma wil hij wel een tipje van de sluier oplichten. Enthousiast vertelt hij dat er tussen de gangen door een optreden van The Voice kandidaat Tjindjara is. Ook is er DJ en een verloting. Met als prijzen twee minuten gratis winkelen bij AH, een Samsung TV en een dinerbon voor restaurant De Toekomst. Twee keer op de avond zal er een veiling worden gehouden door een professionele veilingmeester. De items voor de veiling zijn bij elkaar gebracht via de leden en sponsoren van de clubs. De gehele opbrengst komt dan ook ten goede aan de clubs.

De veiling bestaat uit 35 ´spectaculaire items´, zoals een boxspring voor twee personen, een dag schilderwerk, een jaar lang gratis autowassen bij ESSO, een shirt van Ricky van Wolfswinkel, een vakantieweek in een appartement in Spanje, drie minuten gratis winkelen bij Albert Heijn, 150 oliebollen van de korfbalvereniging en een avond eten bij de voorzitter van de tennisvereniging. Aan het einde van de avond wordt het bedrag aan de drie voorzitters bekend gemaakt. De opbrengst wordt gelijk verdeeld tussen de drie clubs.

SPORT VERBROEDERT Werkt het concept, dan kan het over bijvoorbeeld twee jaar nog een keer herhaald worden en dan misschien met nog meer verenigingen. Dat vinden de drie organisatoren belangrijk. Er wordt ten slotte niet voor niets gezegd dat sport verbroedert. ,,Vroeger was er geen relatie tussen de verenigingen. Wij merken dat dit steeds meer groeit. Wij willen verder kijken dan onze eigen vereniging en gunnen elkaar het beste", aldus Berentsen.

Iedere vereniging heeft al een doel voor het opgehaalde fundraisingsbedrag. De tennisvereniging krijgt voor de bijdrage aan de padelbanen 75.000 euro en zal nog 30 euro via fundraising en sponsoren bij elkaar moeten brengen. De korfbalvereniging krijgt één groot veld met vier speelvelden en wil investeren in reclameborden en verdere aankleding van de velden. De voetbalvereniging heeft een extra veld gekregen en moet de verlichting nog zelf aanleggen. Daarnaast wil zij bijvoorbeeld investeren in een nieuwe speeltuin. Er zijn inmiddels al meer dan 170 kaarten verkocht.

Wie er deze avond bij wil zijn, kan je voor vrijdag 6 april een e-mail zenden naar: veiling14april2018@hotmail.com.