• Hannie van de Veen

Fred en Trudy Maree50 jaar getrouwd

WOUDENBERG Voor Fred en Trudy Maree-van de Haar was het 29 november een heuglijke dag: ze waren precies 50 jaar getrouwd. Ook burgemeester Cnossen kwam het echtpaar hiermee feliciteren en familie en bekenden kwamen deze dag op visite.

Het 50-jarig huwelijksjubileum vieren ze niet met een groot feest, maar door met de kinderen en twee kleinkinderen uit eten te gaan. Fred is geboren en getogen in Zuilen in 1948 en Trudy in 1943 in Woudenberg. Allebei kwamen ze uit een groot gezin. Toen Fred en Trudy trouwden trokken ze in bij de ouders van Trudy aan de Pr. Irenestraat. In dat huis wonen ze nu nog. Ze hebben een zoon, Mario, en een dochter, Petra, die vanwege een verstandelijke beperking op haar 13e het huis uit ging en nu in Houten woont. In hun relatie speelde stijldansen een grote rol. Mario woont met zijn vrouw en twee kinderen in Scherpenzeel.

Jarenlang dansten ze bij verschillende dansscholen in de topklasse of als wedstrijddansers. Nu doen ze het rustiger aan en dansen alleen nog als ontspanning. Fred was ook betrokken bij de Huurdersbelangenvereniging. ,,Dit is een gezellige buurt met veel sociale contacten." Na zijn pensionering als metaaldraaier bij Tempo, Nagrom en van Rijswijk in Scherpenzeel beoefent Fred allerlei hobby's: walking football, legpuzzelen en klussen en tuinieren in en rond zijn huis.

Trudy werkte 28 jaar bij Reinaerde en is daar sinds haar 65e nog altijd een paar ochtenden per week oproepkracht bij de Boog 10. ,,Ik vind het werk nog altijd erg fijn om te doen, maar de hoge werkdruk en het vele papierwerk zijn minder leuk."

Fred en Trudy houden van op vakantie gaan en hopen binnenkort naar Kos in Griekenland te gaan.